Почетна » САЗНАЈЕМО: Нови председник Скупштине ГО Гроцка биће жена

САЗНАЈЕМО: Нови председник Скупштине ГО Гроцка биће жена

од admin
0 коментар

 

Наиме, у уторак 18. августа одржаће се наставак Конститутивне седнице која се одржала 11. августа, а на којој ће се бирати председник Скупштине ГО Гроцка. Првобитно је требало да се бира и председник Гроцке, међутим тај избор је померен за 3. септембар 2020. године.

Према сазнањима Жиг инфа, првобитни план да се за председника Скупштине ГО Гроцка постави кошаркаш Иван Паунић је промењен из разлога јер је овом кошаркашу понуђен уговор из једне стране земље који није за одбијање. Како је дошло до новонастале ситуације, наводно је, вршена провера свих одборника СНС-а који су се нашли на листи СНС-а и врх странке, односно београдски одбор одлучио је да на место председника Скупштине ГО Гроцка постави Душицу Мемаровић из Лештана која је била на петом месту за одборника напредњака у Гроцкој.

За сада, остаје по плану да се за председника ГО Гроцка изабере Драган Пантелић- Панта, привредник из Пудараца. Његов избор биће, како је за сада најављено, 3. септембра 2020. године.

 

Петиције напредњака

 

Док се чека да се изабере ново руководство ГО Гроцка, између редова напредњака траје прави мали рат. Додуше, према сазнањима Жиг инфа, тај рат траје и у врху СНС-а, поготово у ГО Београда на чијем челу је Небојша Стефановић. Управо тај сукоб се испољава и у општинском одбору напредњака у Гроцкој у којем  је ситуација на ивици ескалације сукоба између више кланова који постоје. Чини се да у том сукобу учествује и бивши председник напредњака и ГО Гроцка Драгољуб Симоновић, чији људи практично покушавају на све начине да задрже водеће позиције у Гроцкој.

Како би себе задржали на што већој позицији, пишу се и разне петиције против појединих чланова СНС-а, уколико се испостави да ће добити некакве позиције које би угрозиле , практично, бивше Симоновићеве сараднике.

Колико се СНС одрекао Симоновића, којем се суди за паљење куће новинару нашег портала Милану Јовановићу, заправо остаје непознаница.. Чињенице указују да је готово цео Београдски одбор СНС-а давао подршку Симоновићу и да су често били виђени гости у овој приградској општини. Одлазећи министар МУП-а и шеф Београдског одбора напредњака је постао  почасни грађанин Гроцке за време Симоновићевог мандата.

Највише проблема, односно они против којих се пише петиција од стране чланова напредњака блиских Симоновићу, јесу они који су можда и највећа сметња таквима да наставе да обављају исти посао који су до сада обављали. А Гроцка ће у свету остати позната по паљењу куће новинара који је извештавао о корупцији у овој локалној самоуправи. Такви људи сада желе да остану на власти.

Нажалост, сукоб у самом врху СНС-а им само доприноси да у својој борби можда успеју.

 

Дилберовићева листа

 

Према подацима које је избацила Општинска изборна комисија, нови председник Скупштине је по занимању Дипломирани биолог-еколог. Према незваничним информацијама Жиг инфа запослена је у Образовној установи по уговору на одређено време. Према речима наших извора, на листу одборника СНС-а за Гроцку дошла је по препоруци одлазећег председника СГО Гроцка, Стефана Дилберовића.

 

Непознаница новог састава власти у Гроцкој

 

Ко ће све чинити власт у Гроцкој као и ко ће се наћи на којој позицији, практично, остаће непознаница до 3. септембра уколико се и тај датум не помери. Већ је дошло до промене првобитног плана да кошаркаш Иван Паунић преузме место председника Скупштине ГО Гроцка.  За старе Симоновићеве кадрове се спекулише да ће бити Чланови већа. Заменичка места председника Гроцке и Скупштине би требало да припадну евентуалним коалиционим партнерима СНС-а. Ко ће бити ти партнери, чека се на одлуку врха СНС-а. Оно што је сада чињеница да ће СПС засигурно ући у нову коалицију, а постоји могућност и формирања шире коалиције односно свих странака  које су ушле у грочанску Скупштину.

СНС је на претходним изборима остварио никада већу победу. Практично у власти им не треба нико јер имају 26 одборничких места од 35 колико броји грочанска Скупштина. Међутим, иако најјача странка по броју добијених гласова на изборима,  можда и у историји Гроцке па и Србије, ова странка одуговлачи са формирањем власти. Оно што је извесно, главни проблем у формирању исте није опозиција већ сами чланови странке који се боре између себе како би добили што боље позиције. Сам тај чин борбе указује на то да је борба за власт искључиво због  личних, а не ради интереса бирачког тела односно мештана општине Гроцка.

 

За Жиг инфо:
Жељко Маторчевић

Можда ти се свиди

Оставите коментар