Почетна » ШЕФ ДИПЛОМАТИЈЕ И МИНИСТАРКА САОБРАЋАЈА ПРВИ ПУТ У ПРИШТИНИ Дачић: Шта ми је рекао албански полицајац

ШЕФ ДИПЛОМАТИЈЕ И МИНИСТАРКА САОБРАЋАЈА ПРВИ ПУТ У ПРИШТИНИ Дачић: Шта ми је рекао албански полицајац

од admin
0 коментар

Тема саобраћај, и сви повадише мапе, ми, Албанци, Црногорци… Рекао сам „људи, не претерујте са тим картама, подсећају на прошло време“.

Шеф српске дипломатије Ивица Дачић овако је још једном омекшао атмосферу и насмејао саговорнике. Овог пута у Приштини на скупу балканских шефова дипломатије и саобраћаја.

Дачић је после 1999. пре два дана први пут боравио у Приштини, заједно са министарком саобраћаја Зораном Михајловић.

Дачић каже за „Блиц” да се град поприлично изменио, „нови споменици, нови називи”.

– Били смо у хотелу који је сада припада Беџету Пацолију, али ја сам га и даље звао по некадашњег називу Божур. Морам да признам да су људи из косовске владе били добри домаћини. Све су испоштовали, почев од статусне неутралности конференције до предусретљивости – каже Дачић, и истиче да му је најјачи утисак везан за полицајца Албанца.

– Рекао ми је: „Све су криви ови са Запада што су нас завадили. Они су нам све направили“ – прича Дачић.

„Немам никакав утисак о Тачију“

Хашим Тачи и Ивица Дачић, како сам министар спољних послова Србије каже, виђају се често. Са преговарачког стола у Бриселу, сада су на истим конференцијама и скуповима јер су обојица министри спољних послова. Ипак, засад нема назнака када би Тачи могао да дође у Београд.

За разлику од Дачића, Зорана Михајловић нема посебне утиске из Приштине. Како каже, нити о домаћинима, нити о Хашиму Тачију, са којим се први пут сусрела.

– Укратко, немам никакав утисак о Тачију. Коректно су нас угостили – кратко нам је рекла, а на питање како јој Приштина данас изгледа, међутим, имала је и одговор и утисак.

– Приштина је један тужан, неразвијен и прилично прљав град – закључује Михајловићева.

Ж. Ј. – Б. Ј.   Блиц

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар