Почетна » ШЕФ СПЛИТСКОГ ХДЗ-а Како сте могли да запослите Србина?

ШЕФ СПЛИТСКОГ ХДЗ-а Како сте могли да запослите Србина?

од admin
0 коментар

– Градоначелниче, како сте могли да запослите Момчила, Србина? – речи су шефа сплитског ХДЗ-а Петра Шкорића, упућене првом човеку града Иви Балдасару.

Скандалозна изјава: Петар Шкорић

У до сада готово незабележеном ксенофобичном нападу, каквих није било ни деведесетих, Шкорић је замерио што је посао као градски саобраћајни редар добио грађанин Сплита српоске националности, на основу Закона о мањинама који регулише запошљавања у граду.

– Знате ли ви уопште колико Срба има у Сплиту. Извесни Момчило добио је посао, а запослен је јер је имао предност због закона о мањинама. Немам ништа против мањина, али ми није јасно зашто је био привилегован у односу на друге кандидате. Срба је у Сплиту само 1,6 одсто – каже ХДЗ-овац Шкорић, који је затражио да се одлука промени и да ”Србин Момчило” остане без посла.

На конкурс за градске редаре пристигло је у Сплиту више од 200 молби, а запослено је једанаест људи. По закону предност су имали бранитељи, а грађанин српске националности позвао се на закон о мањинама који регулише одређене предности код запошљавања.

Готово је невероватно да у Хрватској, која је већ више од две године чланица ЕУ, постоје такви, готово фашисоидни испади какав је био од стране Петра Шкорића, што само указује тежину услова у којима живе Срби у Хрватској.

Још је невероватније да вербално дивљање локалног ХДЗ-овца за сада није изазвало и шире и драстичне реакције демократских структура у Хрватској.

Блиц

Можда ти се свиди

Оставите коментар