Почетна » Селаковић: Поштујем одлуку суда о Мишковићу

Селаковић: Поштујем одлуку суда о Мишковићу

од admin
0 коментар

Никола Селаковић је, за Радио телевизију Војводине, рекао и да приватно сматра да је то срамна одлука.

Поводом коментара који је дао председник Србије Александар Вучић, Селаковић је истакао да је Вучић изнео свој став.

На питање како коментарише речи председника – „Ево вам тајкуни, нека вам воде државу и нека покраду све што је у међувремену створено“, Селаковић је рекао да је Вучић свестан сваке речи коју изговори и да се политиком бави на начин како то нико у Србији до сада није радио.

Упитан да ли се ова изјава може сматрати притиском на суд, Селаковић је рекао да је Вучић човек који се залаже за правну државу и да не разуме у чему би његов став могао бити притисак на суд, јер његову одлуку није побијао.

Апелациони суд у Београду јуче је правоснажно ослободио власника „Делта холдинга“ Мирослава Мишковића од оптужби да је оштетио путарска предузећа, док је укинуо део првостепене пресуде којом је био осуђен на пет година затвора и осам милиона динара, због оптужби да је помогао сину Марку да утаји порез по одбитку од око три милиона евра.

Истим решењем, Апелациони суд је наложио да му се понови суђење пред Специјалним судом у Београду за утају пореза због битних повреда одредби кривичног поступка, повреде Устава Србије као и Европске конвенције о људским правима.

У одлуци која је објављена на сајту Апелационог суда наводи се да је судско веће ову одлуку донело једногласно.

RTS.RS! Izvor vesti

Можда ти се свиди

Оставите коментар