Почетна » СЕОС: Блокада Газеле

СЕОС: Блокада Газеле

од Други Пишу
0 коментар

Још један дан нас дели од блокаде Газеле у суботу 26. августа, која ће почети у 14 сати и трајати до 22 сата.

СЕОС је до сада био на сваком протесту Србија против насиља у Београду, на већини протеста по другим градовима а у неким чак и организовао те протесте.

Као и до сада, потпуно подржавамо грађане у протестима Србија против насиља јер и ми свакодневно трпимо насиље, али морамо најоштрије до сада да реагујемо на потпуно насилнички однос према приватној својини, оличен у накарадном и ненародном Закону о планирању и изградњи. Овај закон и његова, како смо видели, моментална примена (рушење на Славији, отимачина приватне имовине), више је насилнички од повученог Закона о експропријацији, и вероватно је најопаснији од свега што је овај режим учинио

А како је донет? У сенци стравичних злочина који су се десили. И зато су наши напори – једно.

Куцнуо је час да сви који се искрено боре да ова земља не постане очерупана колонија стану једни уз друге.

Закон о допунама и изменама Закона о планирању и изградњи је ступио на снагу, предата је Иницијатива за оцену уставности Закона Уставном суду након чега смо телефонски од службе Суда добили информацију да су сви на колективним одмору. Рио Тинто и друге рударске компаније убрзано раде на својим пројектима уз пропагадну машинерију домаћих им помагача и промотера. Народна иницијатива о забрани истраживања, експлоатације и прераде литијума, бора и пратећих асоцијација метала није стављена на дневни ред Народне скупштине, што је безочно кршење Устава и људских права. Читава земља је прекривена сенком безакоња, насиља, отимачина. Они којима овакви Закони и овакав однос према природним ресурсима из неког разлога одговара, нека остану код куће гледајући своје уске интересе, народ коме је заиста дошло до кућног прага ће наћи начина да се одбрани.

Ми, обични људи, не желимо да ћутке посматрамо како нам тајкуни, велеиздајници и стране компаније, у спрези са влашћу, разарају и отимају земљу под изговором просперитета и повећања стандарда.

Зато позивамо све политичке партије, невладине организације, покрете и појединце да додју на Газелу и покажу на делу да су против пропасти Србије. Видимо се!

Можда ти се свиди

Оставите коментар