Почетна » СЕОС: Закон о планирању и изградњи – Нећемо седети скрштених руку

СЕОС: Закон о планирању и изградњи – Нећемо седети скрштених руку

од Други Пишу
0 коментар

Александар Вучић је хитним указом прогласио нови Закон о планирању и изградњи, што је до сада незабележено озакоњивање пљачке, отимања и предаје земље у руке тајкуна, криминалаца и страних корпорација.

Овим законом се практично укида постојање приватне непокретне имовине за све грађане Републике Србије који не уживају привилегије владајућег режима, као и постојање јавне својине. Свака некретнина и сваки квадрат земљишта преко ноћи могу да постану туђе власништво, власништво кабадајиха и профитера због којих се овакве измене закона и врше.

Скупштински органи нису издали оверени примерак Закона и на тај начин су, примитивном саботажом, спречили да се пре потписивања преда захтев Уставном суду за оцену уставности. Александар Вучић је, наравно, у међувремену (купљеном времену!) потписао Закон.

Ова одлука А. Вучића и њему подређених скупштинских посланика владајуће коалиције је криминална и неуставна (!!!) због чега не сме да буде прихваћена. Обавеза свих грађана је да бране Устав као највиши правни акт, а обавеза свих честитих људи да се супротсаве легализацији отимачине, распродаје и колонијалног односа власти и њихових сарадника према народу, државној и приватној имовини.

Нико не може доносити овакве законе и ни једна једина институција не може легализовати криминалне активности, активности које су на штету целокупног становништва изузев повлашћених појединаца, зато нећемо седети скрштених руку нити гледати како нам отимају куће и окућнице!

Куцнуо је последњи час: или ћемо сви који схватамо размере овог зла устати и поступити храбро и савесно или нас неће бити. Ми смо спремни и знамо шта нам је чинити. Надамо се да зна свако коме овај неуставни Закон стоји као Дамоклов мач над главом.

Можда ти се свиди

Оставите коментар