Почетна » Сергеј Трифуновић упутио отворено писмо Вучићу

Сергеј Трифуновић упутио отворено писмо Вучићу

од admin
0 коментар

 

Приликом Вашег гостовања на ТВ Прва 21. фебруара,  више пута сте ме поменули и сврстали  ме у талог друштва (једно веома часно друштво, имајући у виду кога сте још на тај начин извређали) и то због објаве на твитер налогу. Председнику једне државе не доликује да своје грађане назива талогом, олошима, кретенима, лоповима… Чак ни кад треба да коментарише пропалог глумца и наркомана, простака коме смрди из уста и који краде паре од болесне деце. Јер, ипак сте Ви Председник и Вас обавезује Устав.  
 
Често, односно свакодневно, одређене људе називате лоповима. Ви као „најбољи студент права“ знате да је прикривање и непријављивање кривичног дела, такође кривично дело. Зато бих Вас замолио да као један врстан правник и као председник који се обавезао да поштује Устав и законе, пријавите Ваша сазнања. Нема потребе да то износите на телевизији, већ као најбољи студент права једном и практично употребите стечено знање дипломираног правника. Али то је сада мање битна тема. Ако Вас за шест година студирања нису томе научили, неће ни мени поћи за руком једним писмом. 
 
Вратимо се сада на твит за који сте прво рекли да не знате о чему се ради, а после да су Вас обавестили о томе шта један пропали наркоман твитује. Опет једна народна – „докон поп и јариће крсти“. Очигледно да због тога не спавате целу ноћ, јер пратите шта, ко и  где пише против Вашег „никад бољег режима“. Испавајте се као човек јер због Ваше неиспаваности брљавите, А кад Ви брљавите, Маја стисне звонце па се не изгласа закон о лечењу болесне деце. Или се умање пензије. Или не дате Гашића и Лончара. Или Јутка „љубка и волка“, али на „мало грубљи начин“.
 
Елем, критика система се понекада изражава кроз иронију, углавном на твитеру, јер указивање на мањкавости система једино је могуће остварити кроз тај медиј пошто су сви остали пребукирани Вашом појавом. Какве везе има поменути твит са још једном народном изреком „умиљато јагње две овце сиса“, вероватно то што и твит и народна изрека указују  на неравноправност, ондосно да је некоме дозвољено нешто што другоме није. Поштовани Председниче, током тог гостовања више пута сте поменули Устав. У складу са Уставом и законом  Србије није ми јасно шта сте честитали госпођи Ани Брнабиц? Да ли је она повлашћена у односу на друге грађанке ЛГБТ популације у Србији?
Ви сте честитали и госпођи Ђорђевић,  да ли мозете да нам објасните њен статус? Самохрана мајка? Све Вас ово питамо јер постоје грађанке које би такође  желеле, али не знају којим путем да дођу до  права  која сте сами признали  поменутим госпођама. Можда Вам је сада јаснији поменути твит и на шта сам хтео да укажем.
 
Нажалост, нисам сигуран да одговор можемо добити од некога ко је 20 година политичку репутацију градио на агресивној мржњи према свима који су другачији, али дајем Вам шансу да ме јавно разуверите.  
 
И за крај, кад смо већ почели , да и завршимо са  народном изреком, а у вези је са Вашом константном потребом да прицате како нисте лопов и како сте оличење пристојности и поштења. Изрека каже  „ко о чему …“
 
Сергеј Трифуновић,
Председник Покрета слободних грађана
Сергеј Трифуновић  Данас

Можда ти се свиди

Оставите коментар

one × 5 =