Почетна » Шешељ: Ђинђић не заслужује споменик у Београду

Шешељ: Ђинђић не заслужује споменик у Београду

од admin
0 коментар

Лидер Српске радикалне странке Војислав Шешељ изјавио је данас да Зоран Ђинђић не заслужује да добије споменик у Београду, те да ни руководство ДС није хтело да му диже споменик, јер је, тврди, знало у какве је све криминалне афере био својевремено умешан убијени премијер.

Шешељ тражи да се уместо тога истражи пуна истина о његовом убиству.

„Позивамо режим да се томе посвети, видимо да неки од оних који су учествовали у ликвидацији Ђинђића чак претендују да уђу у владу. Треба Чедомир Јовановић прво да буде саслушан око свих околности које се односе на њега, и за оно што имамо доказе да је наложио рушење куће у Шилеровој како би се скрили сви тргови око тога ко је тамо долазио“, рекао је Шешељ.

Он је на конференцији за новинаре у седишту странке казао да оно што треба урадити за Ђинђића без обзира, како је додао, „шта је био и какав је био, јесте – разјаснити његово убиство, а не певати му жалопојке“.

Шешељ сматра да постоји страна, али и политичка позадина убиства.

„Актуелни режим као да се инати са ДС, која никад није ни хтела да подигне споменик Ђинђићу. Руководство ДС је најбоље знало у какве је све криминалне афере био својевремено умешан Ђинђић“, рекао је Шешељ.

Он је додао да се због тога ни Борис Тадић није усуђивао да крене са иницијативом за подизање споменика.

Шешељ је приметио да има пуно заслужних Срба, научника, књижевника, људи из других професија које заслужују споменик, а није им подигнут.

Тањуг/Блиц

Можда ти се свиди

Оставите коментар