Почетна » Шешељ и Вучић очи у очи после осам година

Шешељ и Вучић очи у очи после осам година

од admin
0 коментар

Председник СРС Војислав Шешељ, који ће се данас први пут после осам година срести очи у очи са мандатаром Александром Вучићем, каже да нема унапред спремљене услове, захтеве ни сценарија.

– Имам пред собом становиште СРС, наше идеје, и њих ћу да заступам. Саслушаћу и идеје и шта премијер има да каже, можда ћу и коментарисати и то је то – казао је Шешељ уочи данашњих консултација са мандатаром о формирању нове владе.

Шешељ је поновио да је радикалима неприхватљиво свако инсистирање на уласку Србије у ЕУ и да су за веће окретање Русији, те да ће такав став поновити Вучићу.

Чедомир Јовановић, председник ЛДП, каже да не зна зашто не би разговарао са Вучићем „када нас је врло пристојно позвао на разговоре“.

Он није желео да прецизира шта ће да каже Вучићу.

– Хајде прво да разговарамо па ћемо видети. Не би било у реду да сада говорим о томе шта ћемо сутра разговарати – казао је Јовановић.

Ненад Чанак, чија је ЛСВ на изборе изашла на листи са ЛДП и СДС, каже да ће отићи на разговоре, али да ни под којим условима неће ући у нову владу.

– Саслушаћемо какве идеје има мандатар око састава нове владе. Нисам сигуран да ће ЛСВ наћи нешто због чега би улазила у владу. Ипак, морамо чути шта се тражи од нас, шта се нуди и шта је добро за грађане – каже Чанак.

Празних руку, међутим, не иде и председник покрета Двери Бошко Обрадовић. Он каже да на разговоре иде са својих 10 тачака за Србију које ће изложити мандатару.

– Као што је Вучић и рекао у допису, желео би да чује идеје за развој Србије. Такав дијалог је добра и позитивна ствар, без обзира на то што смо супротстављене опције и врло је корисна за политички живот у земљи – каже Обрадовић.

Он је најавио да ће инсистирати на промени спољнополитичке оријентације Србије – мање ЕУ, више Русија, затим формирање Министарства за бригу о породици, али и на низу економских мера попут инвестирања у домаћу производњу, заустављање банкарских пљачки, пореских реформи, опорезивања најбогатијих и испитивања имовине политичара.

Председник ЈС Драган Марковић Палма изјавио је да од Вучича неће тражити никакве функције и да он лично није прихватио ниједну од функција у последње три године, „али сам дао себи за право да кад одем у иностранство представљам Србију као највећи функционер“. Марковић ће на консултације отићи са председником СПС Ивицом Дачићем.

Вучићев позив на разговоре нису прихватиле ДС, СДС и ДСС.

Лана Гедошевић   Блиц

Можда ти се свиди

Оставите коментар