Почетна » Шешељ: Мораће да ме носе, добровољно се у Хаг не враћам

Шешељ: Мораће да ме носе, добровољно се у Хаг не враћам

од admin
0 коментар

Лидер Српске радикалне странке (СРС) Војислав Шешељ изјавио је данас да се добровољно неће вратити у Хашки трибунал. Шешељ је рекао да га не интересује одлука. Жалбеног већа Хашког трибунала којом је наложено његово враћање у притвор тог трибунала са привремене слободе у Србији на коју је пуштен 12. новембра 2014.

„Ја сам Хашки трибунал победио и то цели свет признаје. Они су ме противправно тамо држали 12 година. Прекршили су моје право на суђење у разумном року и уопште ме то не интересује“, истакао је лидер СРС, оценивши да „нема озбиљног правника на свету који неће потврдити да је он победио Хашки трибунал“.

Шешељ је рекао да ће се у случају евентуалног хапшења „борити“.

„Искористићу судске могућности, борићу се и политичким средствима и ето шта. Кад
Упитан докле ће ићи у одупирању повратку у Хаг, рекао је да ће морати да га носе ако му полицајци дођу на врата, а на питање зашо је Трибунал најпре одлучио да га привремено пусти, а сада тражи да се врати, каже да нема неко објашњење, јер се од кад је у Србији, бави „опоравком странке“.
пошаљу коњицу, војску, полицију, жандармерију.. шта ја ту могу. Чујем и падобранске јединице распремају“, казао је лидер радикала.

Шешељ је оценио да је до одлуке о његовом враћању у притвор Хашког трибунала дошло јер се, како је истакао, режим из Београда уплашио наглог раста популарности СРС.

„Према позуданим изворима, резултати истраживања које је спровео (премијер Александар) Вучић, говоре да је СРС прешла већ преко 20 процената подршке бирачког тела“, навео је он.

Како је прецизирао Шешељ, ускоро су покрајински и локални избори у Србији, а можда и избори на свим нивоима па је, оценио је Шешељ, циљ актуелног режима да га „уклони“ из Србије.

Жалбено веће Хашког трибунала наложило је Претресном већу да моментално опозове одлуку о пуштању Шешеља на привремену слободу и да нареди његов повратак у Притворску јединицу Трибунала у Шевенингену.

Војислав Шешељ се добровољно неће враћати у протвор Хашког трибунала, каже члан Централне отаџбинске управе Миљан Дамјановић.

– Шешељ ће наставити са радовним активностима, сада је у централи странке у Земуну, спрема се за пут у Бор, где у 17 сати има конференцију за новинаре, а у 18 промоцију књига Говор мржње и Хашки процес. Потом ће гостовати на регионалној телевизији ТВ Исток. У среду би требало да се појави као сведок на суђењу Немањи Шаровићу за паљење заставе Косова – наводи Дамјановић.

На констатацију да је то много прилика да буде ухапшен, Дамјановић одговара: “Он се неће добровољно предати, па ћемо видети шта ће бити.”

Ана Роланд   Блиц

Можда ти се свиди

Оставите коментар