Почетна » Шеварлић: После плагијата доктората на ред дошли плагијати штрајка глађу

Шеварлић: После плагијата доктората на ред дошли плагијати штрајка глађу

од admin
0 коментар

 

Упитан како се осећа после више од 20 сати штрајка Шеварлић, који је професор у пензији, рекао је „као младић“, јер се искрено бори.

Он је за ФоНет рекао да је питање Косова круцијално питање и да размишља да остане у овом процесу између власти и опозиције које не штрајкују због тог питања.

Председник Двери Бошко Обрадовић рекао је за ФоНет да се осећа добро и да за „хрисћане који познају пост, строжи пост није нешто што може да их узнемири“.

 

Упитан да ли је размисљао о томе како да се смире тензије у којима и он учествује, Обрадовић је рекао да инциденти воде само у даљи грађански сукоб и да је желео да на „гандђевски и хришћански начин“ позове да се седне за сто и разговара. Он је рекао да је штрајк глађу можда последњи вид ненасилне борбе да би се превазишла криза.

Обрадовић је поновио да он тражи одлагање избора, јер су ови епидемиолошки ризични, од јуче неуставни и недемократски. На питање о његовој изјави да неће да буде део „килавог“ Савеза за Србију, Обрадовић је рекао да је употребио тежу реч него што је требало, да сматра да је пасивни бојкот мртав и неуспешан и да су потребни конкретни кораци грађанске непослушности.

Шеф посланичке групе СНС Александар Мартиновић и посланица Сандра Божић такође су рекли да су добро и да траже да се тужилаштво огласи. Он је рекао да они не врше притисак на тужилаштво већ да желе да се огласи у вези са инцидентом у петак.

„Не тражимо да тужилаштво буде на било чијој страни, већ да престане насиље и да сви грађани буду једнаки пред законом“, рекао је Мартиновић, додавши да би они исто реаговали и да је претучен Бошко Обрадовић.

 

Он је рекао да тужилаштво не сме да ћути, да може да каже да се није десило ништа, да је Маријан Ристичевић напао Обрадовића и да оцени да је Обрадовић са хулиганима напао Ристичевића.

Упитан да ли је за њега нормално и каква се слика шаље када четворо посланика штрајкује на степеништу Скупстине, Мартиновић је рекао да само он и Бозић штрајкују глађу. На питање да ли је срећна земља у којој посланици морају да седе на степенисту скупштине, он је рекао да је све боље од насиља.

„Де Гол је рекао да није лако управљати земљом која производи 469 врста сирева, Србија је по томе слична Француској. Ми имамо чудан темперамент и нарав и не баш једноставну политичку културу. Важно је да се сви политачари не стављају у исти кош“, рекао је Мартиновић. Посланике СНС обишла је председница Скупштине Маја Гојковић.

Маја Гојковић забринута за троје посланика, за Обрадовића није

Председница Скупштине Маја Гојковић изјавила да је озбиљно забринута за здравље посланика Миладина Шеварлића, Александра Мартиновића и Сандре Божић који већ други дан штрајкују глађу испред скупштине, док је, када је реч о Бошку Обрадовићу, изрекла низ инсинуација да је он током ноћи штрајк прекршио.

Гојковић је на конференцији за медије у Скупштини истакла да су јуче кад су се камере склониле лидеру Двери пришао председник Странке слободе и правде Драган Дјилас и потпредседник Борко Стефановић и друге колеге, донели му кесе у којима су, како Обрадовић тврди, ствари, и да је он после тога ноћ провео у згради Скупштине.

 

„Нисам ја та која ће да оцени да ли је имао још нешто у тим кесама и да ли је прекршио свој, како каже, мало јачи пост, ја не знам шта се дешавало осим што се добро наспавао, а сада поново изашао да убеди јавност да штрајкује глађу“, рекла је Гојковић и више пута поновила да не зна, али препушта јавности да оцени да ли је ово штрајк гладју или лоше режирана представа.

За остале посланике председница Скупштине је рекла да већ други дан седе испред скупштине на сунцу, не узимају храну и истрајни су и одлучни да издрже не би ли испунили своје циљеве.

Маја Гојковић је одговарајући на питања новинара како су Ђилас и Стефановић синоћ пришли Скупштини поред ограде и полиције, рекла да је „богатом Ђиласу све дозвољено“, да „за њих не важе закони“ и да су „вероватно одгурнули полицајца и прошли“.

Додала је да не жели да утиче на тужилаштво али да жели да чује да ли је у ономе што се дешавало пре неколико дана на улазу у Скупштину, када је нападнут посланик Марјан Ристичевић, кривично дело или није ништа.

На питање да ли ће омогућити да Скупштина расправља о Косову и тако испунити захтев Миладина Шеварлића, председница је рекла да то није проблем, да он прекине штрајк и поднесе захтев, па ће се видети да ли може да се заседа пре избора.

ФоНет/Бета/Данас

Можда ти се свиди

Оставите коментар