Почетна » Шиндић: Грађани у Блоку 63 су натерани на самоорганизовање

Шиндић: Грађани у Блоку 63 су натерани на самоорганизовање

Саопштење за јавност

од Жиг Инфо
0 коментар

Недостатак институција које треба да раде у интересу грађана по дефиницији доводи до њиховог самоорганизовања. Грађани тада преузимају ствар у своје руке како би сами заштитили своје интересе. То се тренутно дешава у Блоку 63 на Новом Београду.

Додатни проблем у београдским општинама је у томе што оне готово да немају никакве надлежности. На пример, општина Житиште има далеко већи опсег надлежности него општина Нови Београд у коме живи многоструко већи број људи. Немогућност укључености грађана кроз локалне институције био би проблем и у некој демократској држави у којој институције функционишу.

Институције у Београду су под контролом режима и раде искључиво у интересу капитала а на штету грађана. Чињеница да је инвеститору омогућено да ангажује приватно обезбеђење или тачније батинаше који туку грађане, додатно забрињава. За време протеста грађана и сукоба са такозваним обезбеђењем није било униформисане полиције која треба да штити јавни ред и мир. Све ово показује да у Београду грађанима није гарантован ни минимум људских права као што је лична безбедност. Сведоци смо да је режим спреман на крађу избора и на гажење свих демократских постулата како би наставио пљачку и лично богаћење.

Странка Србија центар у потпуности подржава право грађана да искажу свој протест. Као и до сада борићемо се за интересе грађана кроз институције, али и заједно са њима на улици.

 

Бошко Шиндић

изабрани одборник у Скупштини града Београда и члан председништва Србија центра

Можда ти се свиди

Оставите коментар