Почетна » ШИНДИЋ: Може ли бар помоћ деци без неправде и корупције

ШИНДИЋ: Може ли бар помоћ деци без неправде и корупције

Саопштење за јавност

од Жиг Инфо
0 коментар

Помоћ за сву децу до 18 година као и за запослене у образовању је свакако потребна, посебно у околностима растуће инфлације и економске нестабилности. Међутим, начин на који режим спроводи ову акцију путем ваучера изазива сумњу да је реч о могућој корупцији.

Наиме, ваучери се могу искористити само у одређеним радњама. Тиме ће се новац из буџета пренети у приватне руке. Оно што је проблематичније јесте чињеница да ове ваучере и ову помоћ добијају запослени и деца само у Београду, што је класичан пример дискриминације деце из унутрашњости. Већина деце у Србији „нису те среће“ да живе у Београду, па тиме очигледно за актуелни режим мање вреде.

Мотив за овакву акцију режима је двострук. Дародавци овим купују наклоност бирача у главном граду, и фаворизују одређене фирме које ће имати екстра зараду од ваучера. Ова селективна и скупа акција указује да се режим на све начине труди да заустави пад подршке. Александар Шапић одлучује да из буџета града Београда издвоји скоро 18 милиона евра за ову намену. Оваквим и сличним популистичким мерама покушава да купи свој опстанак на власти, додворавајући се бирачима.

Помоћ деци и родитељима је свакако потребна, и ми је подржавамо, имајући у виду да упркос причи о „златном добу“ коју пласира режим већина људи тешко живи и нема могућност да покрије трошкове основних животних потреба.

Покрет СРЦЕ се у свом програму залаже за владавину права која гарантује једнакост за све грађане. Због тога захтевамо од режима да не дели децу на Београђане и оне који то нису, и да обезбеди идентичну помоћ за сву децу у Србији без обзира на место пребивалишта, наводи се у саопштењу Бошка Шиндића, члана Председништва Покрета СРЦЕ.

Можда ти се свиди

Оставите коментар