Почетна » Синиша Мали: Ако утврдите да сам власник станова у Бугарској, сви су ваши

Синиша Мали: Ако утврдите да сам власник станова у Бугарској, сви су ваши

од admin
0 коментар

Уколико утврдите да сам власник станова у Бугарској, сви су ваши. У супротном, очекујем бар мало извињење од вас у неком тренутку – рекао је градоначелник Синиша Мали данас на конференцији у Скупштини града.

Мали је на ванредној конференцији за новинаре поновио да има само један стан у Бугарској, уредно пријављен Агенцији за борбу против корупције и плаћен преко рачуна, а осудио, како је рекао, прљаву кампању коју против њега воде Бојан Пајтић и Демократска странка.

– Странка која не може да пређе цензус сада покушава да добије пажњу у јавности због наводних станова у Бугарској. Како је то могуће да у исто време Пајтић неће на полиграф, а са друге стране се смишљају афере. Демократска странка нека се сети свих афера, са подземних контејтре, фантомских уговора са ПР фирмама, а тога сад нема – рекао је Мали.

Ванредна конференција је одржана јер су припадници Комуналне полиције, док је обилазио градилиште „Београда на води“, спречили групу новинара „Крика“ која је покушала је да му постави питања у вези са наводном куповином станова у Бугарској.

Синиша Мали осудио је потез комуналне полиције и сваки напад на новинаре, али истакао да нема нити ће икад имати обезбеђење, како су новинари „Крика“ навели.
– Јавно сам се извинио, а такође очекујем извињење од њих за прљаву кампању која се овде води против мене. Већ неколико дана причају о томе како имам 20 и колико стана у Бугарској, а не знају како се воде послови и како се потписују уговори. Ја сам се неколико година бавио рестуруктуирањем и куповином имовине за своје клијенте, двадесет година сам у послу и био сам успешан у томе. Зато што сам био успешан преузео сам и функцију градоначелника да бих своје искуство применио у Београду. Потписао сам безброј оваквих уговора као за ове станове, и можда ће неко рећи да сам власник неколико хиљаду квадрата, а то нису моји квадрати. Власник сам једног стана у Бугарској који је плаћен преко рачуна – каже Мали.

Градоначелник је нагласио да нема обезбеђење и да га никада није ни имао.

– Немам обезбеђење, нити сам га икад имао. У то Београђани могу да се увере и када ме виде да шетам са децом – каже Синиша Мали.

Он наводи да су му новинари КРИК-а пришли с леђа.
– Пришли су ми с леђа, а није било потебе за тим. Могли су да поставе питања, јер смо имали предвиђене изјаве за медије – каже Мали.

Мали: Потпис је фалсификован

Градоначелнок је новинарима предочио документ који, како тврди, сведочи да је један од потписа на папирима на које се позива Крик фалсификат.

Мали је рекао да је изјава којом се то доказује оверена данас у Бугарској под материјалном и кривичном одговорношћу пред нотаром, а да он очекује да ће на питања тим поводом на исти начин одговорити и новинари Крика.

– Особа која је ово написала је особа на коју се ви позивате – Борисова Костова Петрова – рекао је Мали.

Блиц

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар