Почетна » Сиротињо, гледај како се давим у луксузу

Сиротињо, гледај како се давим у луксузу

од admin
0 коментар

Премијер Србије Александар Вучић, који за себе тврди да је “народни човек”, воли живот на високој нози.

Некада давно, док је био обични опозициони посланик Српске радикалне странке, Александар Вучић није имао довољно новца да плаћа комуналије, а “Телеком Србија” искључио му је фиксни телефон због дуга од тадашњих 150.000 динара.

Ситуација је данас другачија. Народ данас нема пара да плаћа комуналије, али зато премијер има довољно новца да се дави у луксузу и скупоценим винима. Ко каже да политика није профитабилна играчка, па чак и за Вучића који већ четири године тврди да је најсиромашнији премијер у региону.

Вучић је у Вили Бокељка, после ванредне новогодишње конференције за медије, директорима, уредницима и новинарима највећих медијских кућа служио ћевапе и вино.

Поред ћевапа и скупоценог вина, на менију су били и слани канапеи, воће и колачи.

Гладна Србија гледала је бахатог премијера како се дави у луксузу!

Није ово први пут да Вучић новинаре купује вином, колачићима и коктелима. Штедљиви премијер увек је тврдио да је колачиће и коктеле плаћао из свог џепа.

Имајући у види то да премијер није нагласио да је гала коктел за новинаре у Вили Бокељка платио из свог џепа, сасвим је извесно да су га финансирали порески обвезници. Вучић је народним парама, ћевапима, коктелима и канапеима покушао да купи редакцијску и уредничку наклоност пред локалне и покрајинске изборе, а можда и ванредне парламентарне.

Према последњим истраживањима, сваки четврти грађанин Србије живи на граници сиромаштва!

Иначе, министрима је било забрањено да запосленим у министарствима деле новогодишње пакетиће и поклоне. Подсетимо да је настао прави скандал када је министарка Кори Удовићки запосленима у Министарства за локалну самоуправу поделила новогодишње пакетиће.

Вучић је наводно побеснео и повукао пакетиће. Из СНС-а су тада тврдили да би се цео систем штедње урушио да је министрки Удовички одобрено да подели пакетиће, јер би тада свако министарство имало право да тражи сличне привилегије.

С друге стране, Вучићу је дозвољено да дели новогодишње поклоне. Разлика је у томе што Вучић није наградио запослене у Влади, већ новинаре чија наклоност му је потребне пред изборе. Била је то стратешка одлука, јер Вучић веома добро зна да он не влада Србијом из Владе, већ преко медија.

И Вучићев син Данило кренуо је стопама свога оца. Воли дечко да се бахати по најлуксузнијим београдским сплавовима, а у ресторанима пије скупоцену брендирану воду док га чува војно обезбеђење “Кобре”.

Чар напредњачке политике је у томе што ваш председник јуче није имао довољно новца да плаћа комуналије и фиксни телефон, али данас има довољно новца да финансира синовљеве скупе ноћне изласке, приватне школе, скупе колекције вина…

Замислите шта би било да је неко из опозиције, Бојан Пајтић на пример, организовао гала коктел за новинаре у згради Владе Војводине. То би била стрела којом би напредњаци гађали Пајтића све док га не би склонили са власти.

Шта би Вучићеви таблоиди радили Томиславу Николићу?

Телепромтер

Можда ти се свиди

Оставите коментар