Почетна » СКАНДАЛ! Албанци тврде да су за КРВАВА УБИСТВА у Куманову криви Србија и РУСИЈА!

СКАНДАЛ! Албанци тврде да су за КРВАВА УБИСТВА у Куманову криви Србија и РУСИЈА!

од admin
0 коментар

Албански медији и аналитичари с Косова тврде да је за терористички напад припадника ОВК крива Србија и Русија, а све у покушају да сперу крв са руку својих терориста

ОВО ЈЕ ЗАИСТА БРУКА! Албански медији и аналитичари покушавају са терориста ОВК да сперу љагу и да за крваве терористичке нападе у Македонији у којима су Албанци брутално убијали полицајце, окриве Србију, па чак и Русију!

Страсти у Македонији након јучерашњих крвавих сукоба се смирију, али се мирис барута још увек осећа. Коначни биланс погинулих се још увек не зна, али познато је да је у дводневним сукобима “терористичке групе” и македонске полиције и војске погинуло осам полицајаца, а 30 је рањено. Тридесетак терориста се предало полицији. Терористичку групу, какао је Телеграф.рс већ писао предводили су: озлоглашени Мухамед Краснићи тзв. командант Малишева, Мирсад Ндрецај тзв. командант Нато, Сами Укшини тзв. командант Соколи, Бег Ризај алијас командант Бегу и Дене Шеху алијас Јунику.

Macedonia Shootings

Део приведених је од раније познат полицији, а на месту где су савладани и ухапшени, пронађен је арсенал оружја.

Сукоби у Македонији су направили тоталну конфузију у региону централног и западног Балкана, а шпекулације и осуде ко је крив и зашто је дошло до сукоба се нижу једна за другом.

Ипак, верзија која нас највише занима, а не можемо рећи да смо изненађени, већ да је то некако последњих деценија постало нажалост “природно” је да је и Србија умешана у овај сукоб!

Наиме, Флориан Ћехаја, директор косовског Центра за безбедносне студије, рекао је да не треба искључити могућност да су “Русија и Србија умешани у ову ситуацију”.

Foto: Tanjug/AP

Ћехаја такође критикује и приступ званичне Тиране и Приштине у току ових догађаја, али и не крије скепсу да ОВК (Ослободилачка војска Косова) поново може да буде активирана у Македонији.

– Говор мржње и екстремистичке акције морају бити замењени поштовањем основних људских права, демократије и владавине права. Међуетнички суживот предвиђен Охридским споразумом је од кључног значаја за демократску стабилност и пут Македоније ка евроатлантским интеграцијама – била је реакција је албанског министарства спољних послова.

Истовремено је и Косовско министарство иностраних послова осудило покушај дестабилизације Македоније и апеловало на уздржаност од насиља у тој земљи.

Немири у Македонији дошли су у веома тешком тренутку за ову државу. Наиме, аналитичари су још почетком априла упозоравали да ЕУ и Брисел морају да нађу механизме и предузну одређене мере како би спречиле евентуалне међуетничке сукобе и извукле Македонију из парламентарне кризе.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Истовремено, све се више у јавности помиње тзв, идеја Велике Албаније, што је још један од фактора који утиче на нестабилност у региону.

Такође, говори се да су ови немири изазавани од стране САД и да би Руси одустали од изградње гасовода који би из Грчке преко Македоније дошао и у Србију.

М.П    Телеграф

Можда ти се свиди

Оставите коментар