Почетна » СКАНДАЛ НА БЕОГРАДСКОМ САЈМУ КЊИГА Одузели штанд двема издавачким кућама, да би га доделили Шешељевој „Великој Србији“

СКАНДАЛ НА БЕОГРАДСКОМ САЈМУ КЊИГА Одузели штанд двема издавачким кућама, да би га доделили Шешељевој „Великој Србији“

од admin
0 коментар

Одбор за организацију Београдског сајма књига донео је недавно скандалозну одлуку, када је одузео штанд двема мањим издавачким кућама и доделио га „Великој Србији“, чији су власници Војислав Шешељ и још шест чланова Српске радикалне странке, сазнаје „Блиц“.

Према нашим сазнањима, Одбор је почетком јула „поделио“ штандове издавачким кућама које ће се промовисати на Београдском сајму књига, који се традиционално одржава у октобру. Тада су „Карпос“ и „Е-бук“ добили велики штанд, на ком су се представили и годину дана раније.

Ипак, на такву одлуку се жалило Друштво за издавачку делатност „Велика Србија“, чији је већински власник лидер СРС Војислав Шешељ, и њихова жалба је усвојена.

– Тачно је да се то догодило. Понудили су нам други штанд и практично рекли „узмите или оставите“. Ми смо то прихватили, јер нисмо у позицији да бирамо. Имаћемо госте из иностранства. Али, то није принципијелно и није у реду – наводи за „Блиц“ Дејан Аничић, директор „Карпоса“.

Што је био разлог да се двема мањим издавачким кућама одузме штанди исти додели „угледној“ „Великој Србији“ нисмо добили одговор. „Блиц“ је тим поводом позвао Зорана Аврамовића, председника Одбора Београдског сајма књига, али он није одговарао на наше позиве и СМС поруке.

Такође, контактирали смо и Прес службу Сајма књига, али нам је речено да они о томе ништа не знају.

– Ми тек почињемо да радимо у септембру. Покушаћемо да сазнамо да ли је Одбор одредио неког за сарадњу са медијима и ако добијемо информацију ко је у питању, позваћемо вас – речено је „Блицу“ у Прес служби, али накнадног позива није било.

Власници радикали и правни саветник Шешеља

Јасно је да оваква одлука Одбора Сајма књига нема везе са богатом понудом и изузетним делима „Велике Србије“. Пре ће бити да је нешто друго, мада нема разуменог оправдања да се делима осуђено ратног злочинаца Војислава  Шешеља даје толики простор за промоцију.

Šešelj i njegovi radikali

Иначе, Шешељ има 56 одсто власничког удела у тој издавачкој кући, 14 одсто има Милорад Мирчић, посланик СРС, 10 одсто је у власништву Љиљане Михајловић, док по пет одсто имају радикали Гордана Поп Лазић, Драган Тодоровић, Стево Драгишић и Шешељев правни саветник Милан Терзић.

Нека од дела аутора Војислава Шешеља, која би могла да се нађу на штанду „Велике Србије“ су: „Четничка сабља над досманлијском главом“, „У чељустима ку**е Дел Понте“, „Лажљива хашка педерчина Џефри Најс“, „Енглески педерски испрдак Тони Блер“, „Политички ортаклук Курве дел Понте и Курве дел Коштунице“, „Ватикан главно Сатанино гнездо“, „Очерупана Хашка ћурка Кристина Дал“, „Смежурано кенгурово мудо Кевин Паркер“, „Милошевић хапси радикале“..

Наташа Латковић   Блиц

Можда ти се свиди

Оставите коментар