Почетна » СКАНДАЛ! Оливер Ивановић осуђен на девет година ЗАТВОРА

СКАНДАЛ! Оливер Ивановић осуђен на девет година ЗАТВОРА

од admin
0 коментар

Оливер Ивановић проглашен је данас кривим и осуђен на девет година затвора.

Због техничких проблема са озвучењем у судници Основног суда у Косовској Митровици изрицање пресуде лидеру Грађанске иницијативе Оливеру Ивановићу и још четворици Срба, било је паузирано. Након паузе, настављено је изрицање без озвучења.

У Основном суду у Косовској Митровици данас је изречена пресуда у случају који се против Ивановића, Драгољуба Делибашића и још тројице Срба.

У Косовској Митровици је било видљиво појачано присуство Косовске полиције. Обе капије које воде према згради суда биле су затворене и контролисали су их припадници Косовске полиције.

Фото: Тањуг/ Боки

Припадници полиције били су распоређени у већем броју у кругу суда, контролисали су и прилазне улице суду а саобраћај је био затворен у пар улица које воде према згради суда у Косовској Митровици.

Догађај је изазвао велико интересовање медија.

У судници су поред родбине и пријатеља петорице Срба били присутни и официр за везу за Приштином Владе Србије Дејан Павићевић и заменик директора Канцеларије за Косово и Метохију Душан Козарев.

Судско веће којим председава Роксана Комша изрекло је пресуду Оливеру Ивановићу којом се по првој тачки оптужнице проглашава кривим и осудјује на девет година затвора. Лидер Грађанске инцијативе СДП Оливер Ивановић по другој тачки оптужнице која се односи на догадјаје из 2000. године ослобођен је оптужби.

(С. С. Телеграф)

Можда ти се свиди

Оставите коментар