Почетна » СКОЈ: Шапић демонстрирао „примитивни и јалови антикомунизам“

СКОЈ: Шапић демонстрирао „примитивни и јалови антикомунизам“

од Други Пишу
0 коментар

Савез комунистичке омладине Југославије (СКОЈ) осудио је идеју председника Привременог органа Београда Александра Шапића да се посмртни остаци доживотног председника Југославије Јосипа Броза Тита изместе у Кумровец и оценио да је први човек главног града тиме демонстрирао „примитивни и јалови антикомунизам“.

„Тито је био врховни командант партизанске војске у Другом светском рату, и као такав се борио и донео слободу како српском тако и свим другим југословенским народима од наци-фашистичког окупатора, уз наравно неизмеран допринос совјетске Црвене армије. Тито је до смрти био председник Југославије у којој су сви Срби били у једној држави и уживали висок степен социјалне правде што није случај у капиталистичкој Србији где је Шапић функционер у владајућој структури“, пише у саопштењу.

СКОЈ је оценио да се Александар Шапић безразложно дичи патриотизмом јер не познаје ни обичаје српског народа у коме се измештање посмртних остатака без сагласности потомака сматра узурпаторским чином и скрнављењем.

„Због свог доприноса интересима народа Србије, Јосип Броз Тито заслужено почива у Кући цвећа, а беспризорни Александар Шапић није достојан ни релевантан да износи свој суд о њему“, пише та организација.

СКОЈ је, такође, најавио да ће 25. маја организовати митинг испред Куће цвећа, на дан који се у социјалистичкој Југославији обележавао као Дан младости и Титов рођендан.

Foto N1

Бета/Н1

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар