Почетна » Скупштина Београда усвојила регулационе планове, међу њима и план за комплекс уз некадашњу фабрику ИМТ

Скупштина Београда усвојила регулационе планове, међу њима и план за комплекс уз некадашњу фабрику ИМТ

од Други Пишу
0 коментар

Одборници Скупштине града Београда усвојили су на данашњој седници неколико планских аката, међу којима и План детаљне регулације подручја између улица Јурија Гагарина и Земунске на Новом Београду.

Према речима градског урбанисте Марка Стојчића, када се говори о том плану плану, мисли се на комплекс уз некадашњу фабрку “ИМТ”.

“Тај део града се у последњих десетак година развијао без Плана детаљне регуалције, па смо дошли у ситуацију да је његова израда неопходна како би се преостали број парцела развио на прави начин”, рекао је Стојчић.

Навео је да се тај простор развијао према Плану генералне регулације који није довољно добро разрадио овај део града.

“Ово је можда и последњи простор у Новом Београду где може да буде изграђено нешто значајно и то у централном делу општине”, рекао је Стојчић.

Када је реч о Плану детаљне регулације блока између Скадарске, Петра Кочића, Жарка Миладиновића и Тошиног бунара у општини Земун, Стојчић је појаснио да се ради о корекцији саобраћајног решења.

“Наиме, у том делу града имамо веома интензиван саобраћај, а недовољно развијену саобраћајну мрежу. Због тога је тема овог плана проширење Скадарске улице у циљу бољег саобраћајног функционисања”, рекао је Стојчић.

Говорећи о плановима детаљне регулације дела Вишњичке бање и дела општине Звездара, Стојчић је рекао да су ове две зоне на дневном реду јер нису регулисане, а да би се било шта градило у наведеним зонама законски је потребна израда таквог плана.

“План детаљне регулације подручја између улица Патријарха Димитрија, Мишка Крањца, Борске и насеља Миљаковац односи се на некадашњи комплекс Индустрије мотора Раковица”, рекао је Стојчић.

Додао је да је тај комплекс већ дуже време ван важније функције за Град Београд или Републику, а да је у међувремену приватизован.

“Нови власници имају идеју да на том месту направе нови ‘центар’ општине Раковица, а заиста постоје елементи који указују да је на том простору могуће, осим комерцијалних садржаја, изградити и одређене јавне садржаје”, додао је Стојчић.

На седници су усвојене и измене и допуне Плана детаљне регулације просторне целине између улица Господара Вучића, Грчића Миленка и Устаничке на општини Вождовац, као и за блок између Улице Рада Кончара, Бањалучке, Тодора Дукина и Војводе Пријезде.

Такође, донете су и одлуке о изради Плана детаљне регулације дела Вишњичке бање између улица Деспотовачке, Даринке Јеврић, Драгиње Адамовић и Недељка Кошанина, као и простора између улица Александра Бугарског, Лазара Трифновића и спољне магистралне тангенте (ЦМТ).

Усвојена је и одлука о изради измена и допуна Плана детаљне регулације подручја између улица Панчине, Светог Николе, Трнавске, источне катастарске парцеле и Улице Вељка Дугошевића.

Тањуг/Нова

Можда ти се свиди

Оставите коментар