Почетна » Славица Радовановић: Изриче се само шест одсто хитних мера за заштиту малолетника

Славица Радовановић: Изриче се само шест одсто хитних мера за заштиту малолетника

од Други Пишу
0 коментар

Посланица Народне странке Славица Радовановић изјавила је данас да се годишње изриче само шест одсто хитних мера за заштиту малолетника као жртава насиља у породици и упитала шта је Одељење МУП-а за превенцију и насиље у породици и да ли је предузело мере да се поступање полицајаца побољша како би деца добила заштиту.

„Које мере ће министар унутрашњих послова Братислав Гашић и према коме предузети ако се утврде неправилности у поступању, односно непоступању полицијских службеника Одељења за превенцију и спречавање насиља у породици“, упитала је Славица Радовановић на седници Скупштине Србије.

Славица Радовановић је питала каква је образовна структура, односно које завршене школе и факултети су препоручили полицајце који раде у том одељењу, као и да ли су имали претходно искуство у раду са жртвама и починиоцима насиља у породици и у којим организационим једницама МУП-а.

„Шта је урађено по питању успостављања система ’Амбет алерт’ након потписивања Меморандума о сарадњи МУП-а и Фондације ’Амбер алерт Европа’“, питала је Славица Радовановић.

Посланица Народне странке је питала МУП да ли су полицијски службеници Одељења за превенцију и спречавање насиља у породици радили анализе случајева у којима су убијене жене и позвала их да доставе податке, ако су то учинили, као и да ли су предлагали мере које унапређују поступања полиције у случајевима насиља у породици који су се завршили фемицидом и које су то мере.

Славица Радовановић је истакла да је представницама организација које се баве борбом против насиља над женама забрањено да учествују на конференцији за новинаре у Скупштини Србије, док је водитељки Пинка Јовани Јеремић дозвољено да снима спот у парламенту.

„Грађани су гласали за нас да будемо њихови представници у парламенту, а не за Јовану Јеремић“, рекла је Славица Радовановић.

Можда ти се свиди

Оставите коментар