Почетна » Следећи протест „Србија против насиља“ у суботу, 27. маја

Следећи протест „Србија против насиља“ у суботу, 27. маја

од Други Пишу
0 коментар

Шеф посланичке групе Народне странке најавио је, у име организатора протеста „Србија без насиља“, да ће следећи протест бити одржан у суботу, 27. маја, и да ће грађани о детаљима бити обавештени током следеће недеље.

Алексић је изразио захвалност грађанима зато што су се јуче окупили и показали да су воља за животом, љубављу и разумом јачи од насиља.

„Нажалост, деца која се више никада неће пробудити, пробудила су Србију. Сваки скуп ’Србија без насиља’ био је величанствен, не само због броја људи, који је највећи у последњих неколико деценија, већ због тога ко је на улице изашао, а изашао је млади господин од седам месеци – најмлађи учесник протеста, изашла су бројна деца са родитељима, младост земље и пензионери ходали су заједно”, рекао је Алексић.

Алексић је истакао да „насиље уништава нашу земљу и све наше животе“.

„Жртве су деца, млади, стари, жене, гласачи опозиције, али и гласачи власти. Председник СНС-а Александар Вучић, који никада није успео да постане председник свих грађана, дуже од деценију нас је делио као народ. Повезивали су нас само заједнички страх од будућности, жеља да се повучемо једни од других, да окренемо главу на другу страну и нагон да на неслагање одговоримо силом. Сада нико не зна ко ће бити следећа жртва безумног крвопролића. Места злочина су и школе и улице“, додао је Алексић.

„Насиље изазива насиље, тиме се ништа не постиже, и зато ћемо се следећи пут окупити у суботу, јер је партијски председник Вучић митинг СНС-а заказао за петак, 26. мај.

Наш скуп ’Србија против насиља’ неће бити истог дана. Зато вас позивам да истрајемо и да у суботу, 27. маја, мирно и сталожено наставимо нашу борбу за земљу у којој ће бити сигурно свако дете и сваки грађанин”, рекао је Алексић.

Алексић је навео да „можемо да се потрудимо да залечимо ране међу нама и да опет будемо јединствени као народ“.

„Јуче смо показали да је више нас који смо за слободну Србију без насиља и зато ћемо победити насилнике и ову криминогену власт“, закључио је Алексић.

 

foto printskrin n1

Н1 Београд

Можда ти се свиди

Оставите коментар