Почетна » Следи „чистка“ Стефановићевих људи из власти у Београду

Следи „чистка“ Стефановићевих људи из власти у Београду

од admin
0 коментар

 На седници Главног одбора СНС одржаној у суботу Александар Шапић, председник општине Нови Београд, и званично је постао члан СНС и именован за потпредседника те странке а не за председника београдског одбора као што се спекулисало раније у медијима, што је функција која остаје упражњена оставком Небојше Стефановића са тог места. Како је рекао потпредседник СНС Милош Вучевић, београдски одбор СНС ће водити Повереништво до страначких избора у октобру.

Према ранијим сазнањима Данаса, након тих избора, место шефа београдских напредњака могао би да заузме Лука Петровић, члан Председништва СНС, који је својевремено водио страначки одбор у београдској општини Стари град.

У политичким круговима се спекулише да је Петровић човек од великог поверења Андреја Вучића, брата Александра Вучића.

Он ће бити „Вучићев човек из сенке“ за координацију са Шапићем, постављен како би владајућа странка задржала контролу над одлукама које би Шапић доносио ако седне у фотељу градоначелника.

„Шапића не занима београдски одбор, њега занима градска власт и фотеља градоначелника. На месту председника ГО Београд СНС ће бити ‘слепи’ Вучићев извршилац који ће спроводити Вучићеве одлуке како би председник СНС задржао контролу и договарао се са Шапићем о свим одлукама важним за град“, истичу наши извори блиски СНС-у.

Договор је и да Шапић добије одређену квоту одборника у Скупштини Београда који су до сада били део СПАС-а, а преласком у владајућу странку они ће се налазити високо на будућој листи СНС на београдским изборима.

„За Шапића је важно и ко ће водити јавна предузећа, ко ће бити градски архитекта и секретар за урбанизам. Шапић сматра и да је врло битно место начелника за буџет и финансије јер се као председник општине Нови Београд уверио да је та централизована каса врло моћна полуга за стицање политичких поена, он ће сигурно инсистирати да ту буду људи у које има поверења, неће дозволити да сви буду Вучићеви људи“, сматрају наши извори.

Такође, правиће се договор за елиминацију кадрова у јавним предузећима који су били блиски Небојши Стефановићу, бившем председнику београдског одбора СНС.

„Важно је да у предузећима као што су Водовод и Паркинг сервис буду склоњени сви људи који су доведени преко Весића и Стефановића, они неће бити нужно Шапићеви већ људи одани странци и њеном председнику“, тврде наши извори.

Као што је Данас и раније писао, постоји могућност да Александар Шапић постане градоначелник и пре одржавања београдских избора јер је он задржао мандат одборника у градском парламенту као 107. на листи, према званичним подацима са сајта Управе Београда.

Александра Поповић    Данас

Можда ти се свиди

Оставите коментар