Почетна » СЛОБОДА МИШЉЕЊА НА „СРПСКИ“ Без политичке функције због лајка на Фејсбуку !

СЛОБОДА МИШЉЕЊА НА „СРПСКИ“ Без политичке функције због лајка на Фејсбуку !

од admin
0 коментар

Потпредседник Градског одбора Социјадемократске партије (СДПС) вицепремијера Србије Расима Љајића у Ваљеву Славен Баточанин смењен је због објава и лајкова на друштвеним мрежама.

Непосредан повод за реаговање Баточанина на Фејсбуку (Facebook) било је безуспешно чекање да га прими градоначелник Ваљева Слободан Гвозденовић из Српске напредне странке (СНС), партије српског премијера Александра Вучића, са којима су Љајићеве социјалдеморкате у савезу.

Један од повода за смену по речима Баточанина било је и то што је пре десетак дана на Фејсбуку лајковао поруку која је гласила: „Немојте кривити себе што одлазите у иностранство, него оне због којих сте отишли“.

„Порука ми је била симпатична, нисам ни гледао ко ју је објавио. Тек када је мени из странке стигла порука да то обришем, видео сам да је тај пост објавио Српски покрет Двери. Стојим иза свога поступка, народ одлази у иностранство последњих 50 година, уосталом као и сада“, рекао је Баточанин.

Пошто је десет дана чекао на пријем код градоначелника Ваљева Слободана Гвозденовића поводом предстојећег фестивала „Дуван чварака“, чији је Баточанин идејни творац, револтирано је преко Фејсбука одговорио заинтересованима за термин одржавања Фестивала да ће одлука бити у понедељак и додао „у граду је све лудак до лудака“.

„Ми као коалициони партнери са СНС-ом ишли смо и на све њихове митинге. Тражили су по десет, 20 људи и ми смо те људе увек обезбеђивали. Ја сам финансирао све те људе, правио сендвиче, куповао воду… јабуке, колаче… а градоначелник не може да ме прими три минута. Тада сам изнервиран реаговао преко Фејсбука и написао да је у граду ‘све лудак до лудака’. Онда су реаговали из моје странке, тражили да се ја избацим. Незаконито, без дисциплинске комисије градски одбор СДПС – а је донео одлуку да ме смени са функције потпредседника странке, као и да не будем више члан Градског одбора“, објашњава Баточанин и сам потврђује да више неће бити ни члан странке.

Баточанин каже да су из СДПС-а у Ваљеву тражили од Скупштине града и његову смену са места председника надзорног одбора Туристичке организације, а да је у странку ушао да би, као што је то случај са фестивалом „Дуван чварака“, реализовао још неколико занимљивих пројеката из области туризма.

Не допада му се и то што су странке постале заводи за запшљавање.

Драгана Терзић, председница градског одбора СДПС-а у Ваљеву потврђује да је сазвала чланове одбора због иступања Славена Баточанина на Фејсбуку и да је од укупно 30 чланова седници присуствовало 16, за смену је гласало 13, док су три члана били суздржани.

„Чланови одбора су били мишљења да је његово иступање било непримерено функцији потпредседника странке. То није први пут да он коментарише слободније, а ми имамо строго прописана правила како треба да се понашају чланови Социјал демократске партије Србије на друштвеним мрежама. Славену није први пут скренута пажња да води рачуна и да не коментарише ни једну партију. Ми водимо помирљиву политику. Ја сам опоменута да мој потпредседник прави недоличне поступке и одлука је таква каква јесте“, каже Терзићева.

Славен Баточанин, пак, стоји чврсто иза става да је Фејсбок његова приватна ствар и да тамо наступа под својим именом и презименом, а не под именом партије.

 

Милена Кузмановић, РСЕ

Можда ти се свиди

Оставите коментар