Почетна » Слободан Цвејић: Одговорност за све локалне функционере који учествују у свесном затирању историје, културе и традиције Београда

Слободан Цвејић: Одговорност за све локалне функционере који учествују у свесном затирању историје, културе и традиције Београда

од Други Пишу
0 коментар

– Од када је успоставио контролу над свим полугама власти једини прави посао режима Александра Вучића је да се бави самим собом. Приоритети су стварање личне имовинске користи и енормно богаћење појединаца. Последице и сигуран пут у дужничко ропство, осећаће се деценијама после њих.

Међутим, последња фаза пљачке Србије коју спроводи власт СНС није ништа друго него свесно затирање историје, културе и традиције Београда и Србије. Београд је, тако, једини град овакве величине и значаја који нема усвојен Генерални урбанистички план. Сведоци смо и сталних измена урбанистичких планова и нереаговања институција заштите, чиме се даје привремени законски алиби за рушење вредних и ретких зграда и амбијенталних целина у корист појединаца блиских властима. Последњи пример је намера да се сруши зграда Поште на Савском тргу, само да би се изашло у сусрет непознатом капиталу пројекта Београд на води – изјавио је проф. др Слободан Цвејић, потпредседник Србија Центра и координатор Градског одбора Београд и нагласио:
– Напомињемо да одговорност за чињење или нечињење неће моћи да избегну ни изабрани и постављени функционери Градске управе, који су учествовали у доношењу и спровођењу штетних одлука. Према важећем Закону о државним службеницима, у члану 18, наводи се да је „државни службеник дужан да изврши усмени налог претпостављеног, изузев кад сматра да је налог супротан прописима, правилима струке или да његово извршење може да проузрокује штету, што саопштава претпостављеном“. Зато позивамо функционере и службенике у свим органима београдске или републичке власти да добро размисле о последицама онога што се од њих захтева – закључио је Цвејић.

Можда ти се свиди

Оставите коментар