Почетна » Слободан Илић: Због Ристичевића угинули коњи на Крчединкој ади

Слободан Илић: Због Ристичевића угинули коњи на Крчединкој ади

од Жиг Инфо
0 коментар

Народни посланик Србија центра Слободан Илић изјавио је да Маријан Ристичевић нема потребне квалификације да би био председник Одбора за пољопривреду у Скупштини Србије јер је “нешколован и повезан са пољопривредним аферама”.

“Стотину говеда и коња који су били заточени на Крчединској ади нису превезени на копно по захтеву Ристичевића, јер је он то забранио, па је угинуло на десетине грла. Да ли и шта планирате тамо да градите? упитао је Илић на Одбору за пољопривреду, шумарство и водопривреду.

Илић је истакао да је Српска напредна странка систематски уништила пољопривреду у Србији.

“Не случајно, не незнањем, него су систематски уништене све гране пољопривреде. Холандија има 1, 5 милиона хектара обрадивог земљишта, а годишњи извоз пољопривредно – прехрамбених производа Холандије је 75 милијарди евра. Србија има 6 милиона хектара високо квалитетног пољопривредног земљишта, а укупан извоз Србије је 2,9 милијарди евра.

Он је истакао да многим пољопривредницима нису исплаћење субвенције.

“Чак 80 одсто пољопривредника није до дана данашњег добило обећане субвенције које су договорене још у новембру”.

Илић је напоменуо да је један од великих проблема домаће пољопривреде неуређено тржиште.

“Цене се не знају ни месец дана унапред, пољопривредници не могу да планирају своју производњу него стихијски раде како могу и онда их држава уцењује, а увозничко – извознички лоби близак СНС-у диктира цене и уништава домаћу пољопривреду”, рекао је Илић и додао да Србија има најмање акцизе по хектару у Европи и најмање премије за млеко.

Илиић је рекао да је преполовљен сточни фонд у последњих 12 година.

“Једемо неко замрзнуто увозно месо које је ко зна колико деценија стајало по разним замрзивачима Јужне Америке или ко зна где. То је срамота за дрзаву са оволиким пољпривредним потенцијалом”.

Према његовим речима за 12 година власти СНС-а ниједан министар пољопривреде није био стручњак за ову област.

“Бранислав Недимовић, Горан Кнежевић, Јелена Танасковић… Они никакве везе са пољопривредом немају”, закључио је Илић.

Можда ти се свиди

Оставите коментар