Почетна » Слободан Петровић: Изградња националног стадиона кошта као 20 годишњих буџета града Врања

Слободан Петровић: Изградња националног стадиона кошта као 20 годишњих буџета града Врања

од Жиг Инфо
0 коментар

Народни посланик Србија центра Слободан Петровић изјавио је да ће власт на изградњу националног стадиона потрошити бар 600 милиона евра, што је око 20 годишњих буџета града Врања.

„Град Врање и још шест општина Пчињског округа ће ове године, на име свих капиталних инвестиција у округу, утрошити око 11, 3 милиона евра. За један фудбалски стадион власт ће потрошити онолико новца колико би се у Пчињском округу потрошило за капиталне инвестиције у наредне 53 године“, рекао је Петровић у парламенту.

Он је додао да би новац могао сврсисходније да се искористи, на пример, да се обезбеде бесплатни уџбеници за ђаке на територији целе Србије, а не само у Београду, и то најмање наредних 10 година.

„За стадион ће се потрошити много више него што ће Србија добити рудне ренте за експлоатацију литијума. Забраните рударење литијума, а новац од потенцијалне рудне ренте надокнадићете одустајањем од овог сулудог пројекта“.

Петровић је подсетио да је власт прошле године већ задужила грађане за изградњу линијске инфраструктуре до националног стадиона у износу од 24 милијарде динара.

„Власт обећава стадион од 2015. године и већ тада је кренула лицитација са његовом ценом. Од 150 милиона евра, преко 250 милиона 2018, иако изградња још није ни почела“, подсетио је Петровић.

Посланик је нагласио и да је 2020. године министар Синиша Мали тврдио да је Студија оправданости завршена.

„Упркос томе, Министарство финансија расписало је у фебруару ове године тендер за израду Студије оправданости. Због контрадикторних изјава државних функционера у претходном периоду, нисмо чак сигурни ни око цене, као ни око тога да ли постоји студија оправданости овог пројекта. Једино што сигурно знамо је да нас власт задужује милијардама“, закључио је Петровић.

Можда ти се свиди

Оставите коментар