Почетна » Слободан Петровић: Уместо да прихати предлоге опозиције, власт на одборнике у Врању шаље обезбеђење

Слободан Петровић: Уместо да прихати предлоге опозиције, власт на одборнике у Врању шаље обезбеђење

од Жиг Инфо
0 коментар

Народни посланик Србија центра и одборник у Скупштини града Врања Слободан Петровић изјавио је да је председница градске скупштине на данашњој седници позвала припаднике обезбеђења, као и припаднике полиције, због опозиционих одборника који су тражили раздвајање тачака дневног реда.

“Међутим, како није било нарушавања јавног реда и мира на седници полиција, за разлику од обезбеђења, није била у сали. Њихов задатак је био да нас заплаше и, уколико је потребно, физички склоне са говорнице. У више наврата смо били у ситуацији да нас је обезбеђење гурало преко говорнице”, рекао је Петровић за Неwснигхт.

Он је објаснио и како је дошло до тога да опозиција блокира рад парламента.

„У петак смо добили 58 тачака дневног реда и преко 1. 500 страна материјала, а у понедељак и допуну. Обимност материјала надмашује једино важност тачака које су биле на дневном реду попут извештаја о раду јавних предузећа и јавних установа, избора директора јавних предузећа и установа, вршњачког насиља”.

Он је додао да је опозиција тражила да се пре седнице одржи колегијум шефова посланичких група са председницом Скупштине Врања како би се тачке дневног реда поделиле на више седница.

“Представници власти свакако тај материал не читају већ само подижу руке и гласају, иако не знају ни за шта гласају. Међутим, ми смо желели да тај материал анализирмо и, сходно томе, што конструктивије дискутујемо у Скупштини”.

Он је истакао да ни председница Скупштине Врања Зорица Јовић ни градско руководство нису реаговали на њихов захтев.

“Локална власт се понаша као да им је све дозвољено јер руководе градом, не морају да поштују Пословник ни законе. Зато смо били принуђени да блокирамо рад Скупштине града Врања и онемогућимо владајућу већину да све ове тачке прогура „испод жита“ и да грађани Врања не знају на шта се троши њихов новац”, закључио је Петровић.

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар