Почетна » Слободан Петровић: Власт да обезбеди бесплатне уџбенике за ђаке у Врању

Слободан Петровић: Власт да обезбеди бесплатне уџбенике за ђаке у Врању

од Жиг Инфо
0 коментар

Народни посланик Србија центра Слободан Петровић изјавио је да је неопходно хитно доношење скупштинске одлуке којом би се омогућило покретање поступка грађанске иницијативе за одржавања расправе у локалној скупштини о додели бесплатних уџбеника ђацима на подручју града Врања.

“Спремни смо да покренемо грађанску иницијативу као облик директног учешћа грађана у процесу одлучивања, никада до сада покренуту у Врању. За то је потребно близу 4.000 потписа грађана како бисмо законски натерали градску власт да одржи скупштинску расправу и донесе одлуку о додели бесплатних уџбеника свим ђацима на територији града Врања”, рекао је Петровић.

Он је објаснио да према члану 103, став 5 Статута града Врања се прописује да се поступак и процедура спровођења грађанске иницијативе уређује посебном одлуком Скупштине града.

“А, онда сам из Градске управе добио обавештење да таква одлука не постоји. Дакле, не можемо да спроведемо грађанску иницијативу, јер одлука којом се уређује поступак и процедура за њено спровођење не постоји иако је морала бити одавно донета”, рекао је Петровић и поручио градоначелнику Миленковићуда, пре него што поднесе оставку, “учини бар један исправан потез у корист града”.

Петровић је подсетио да је врањски одбор током прошле године већ тражио седницу локалног парламента на тему бесплатних уџбеника.

“Предали смо петицију градском руководству. Отвореним писмом обратио сам се градоначелнику Врања, Слободану Миленковићу. Поднео сам притужбу због дискриминације повереници за заштиту равноправности госпођи Бранкици Јанковић. На крају сам се обратио и министарки просвете Славици Ђукић Дејановић. Никога од побројаних није било брига за наше ђаке”, закључио је Петровић.

Можда ти се свиди

Оставите коментар