Почетна » Слободан Петровић: Власт пребацује одговорност, а пожар у Бујановцу наставља да букти

Слободан Петровић: Власт пребацује одговорност, а пожар у Бујановцу наставља да букти

Саопштење за јавност

од Жиг Инфо
0 коментар

Народни посланик Србија центра Слободан Петровић изјавио је да власт не ради ништа по питању санирања пожара на депонији у Бујановцу већ се само пребацује одговорност од једне до друге институције.

  • Већ сам постављао посланичка питања Ирени Вујовић и Златибору Лончару на ову тему, али одговора није било. Тек недавно се огласило Министарство заштите животне средине, али уместо конкретних мера за санацију пожара, они пребацују одговорност на локалну самоуправу, изјавио је Петровић у писаној изјави.

Он је истакао да је срамотно што Министарство заштите животне средине не планира да предузме никакве мере по овом питању.

  • Бујановац је, такође у саставу Републике Србије, госпођо министарка, ако то нисте знали, као и остале општине у Пчињском округу за које се ви из СНС-а понашате као да нису. Уозбиљите се и хитно решите проблем, јер је у надлежности министарства на чијем сте челу”, нагласио је Петровић.

Он је упозорио да су пожари на депонији чести и да угрожавају здравље грађана Пчињског округа.

  • Сагоревањем разноврсног отпада на депонији долази до ослобађања канцерогених материја које се данима задржавају у ваздуху над Бујановцем и ближој и даљој околини и озбиљно угрожавају здравље људи, закључио је Петровић.

Можда ти се свиди

Оставите коментар