Почетна » Слободан Петровић: Власт се задужује за изградњу стадиона, а пропадају школе и болнице

Слободан Петровић: Власт се задужује за изградњу стадиона, а пропадају школе и болнице

од Жиг Инфо
0 коментар

Народни посланик Србија центра Слободан Петровић изјавио је да власт планира да се код Банке Поштанске штедионице задужи у износу од 42 милијарде динара за изградњу националног стадиона „док школе и болнице све више пропадају“.

„Задужујемо се и код других банака – Француза, Кинеза, Немаца, а већ смо дужни милијарде. Још 2014. смо од Фонда за развој Абу Дабија узели милијарду долара кредита по каматној стопи од 2 одсто, а још милијарду долара 2022. са каматном стопом од 3 одсто. Власт не да није успела да врати новац, већ је продужила рок за враћање кредита и то по каматној стопи од 4 одсто у оба случаја“, рекао је Петровић на Одбору за уставна питања у Скупштини Србије.

Петровић је подсетио на изјаву министра финансија Синише Малог од 18. јула да Србија на рачуну има 776 милијарди динара.

„Због чега се оволико задужујемо ако је тврдња Синише Малог истинита? Шта ће економском тигру ови силни кредити са огромним каматама? Биће да неко обмањује грађане, а захваљујући неспособности и корумпираности режима све ове зајмове ће враћати и генерације које долазе“.

Петровић је подсетио да је једно од обећања СНС-а пре доласка на власт 2012. године било укидање ТВ претплате.

„Тада су жестоко критиковали рад РТС-а иако је тада РТС скоро у потпуниости покривао рад опозиције. Сам Вучић је као потпредседник Владе касније обећање поновио. Уместо испуњења обећања данас имамо повећање таксе за јавни медијски сервис. За разлику од 2012. опозиције нема на РТС-у, као ни озбиљног јавног дијалога на било коју важну тему. Нема места ни за кога ко има другачије ставове или критичко мишљење према власти и њиховом наративу о економском тигру и златном добу“, закључио је Петровић.

Можда ти се свиди

Оставите коментар