Почетна » СЛУЧАЈ „КАНТРИМЕН“ Сведочили другови Луке Јовановића: Нисмо видели који је ауто ударио Луку

СЛУЧАЈ „КАНТРИМЕН“ Сведочили другови Луке Јовановића: Нисмо видели који је ауто ударио Луку

од admin
0 коментар

На данашњем рочишту сведочили су другови Луке Јовановића који су кобне ноћи били с њим у друштву, Урош Анђелковић и Иван Максимовић

БЕОГРАД – Сведочењем очевидаца несреће данас је у Трећем основном суду у Београду настављено суђење Марку Милићеву (34), возачу „кантримена“ који је оптужен да је својим возилом усмртио Луку Јовановића на Бранковом мосту прошлог лета.

На данашњем рочишту сведочили су другови Луке Јовановића који су кобне ноћи били с њим у друштву, Урош Анђелковић и Иван Максимовић.
Они су посведочили да нису видели који је аутомобил ударио Јовановића.

Максимовић је рекао да су гурали аутомобил на средини моста када су осетили ударац. Њихова „лада рива“ у том моменту је, како је описао, одбачена метар до два.

Од силине ударца Јовановић је био одбачен преко аутомобила и пао на другу страну аутомобила, навео је Максимовић и додао да се сећа да је Лука пао на леђа.

Сведоци су испричали да су претходно били на журци поводом победе на фудбалском турниру.

Осим Милићева, на оптуженичкој клупи су његов кум Братислав Весовић, и таксиста Саша Јанковић.

Судија за претходни поступак Трећег основног суда у Београду је средином септембра прошле године донео пресуде којима је петоро Мили пријатеља, који су кобне вечери били са њим у ауту, осуђено на казне кућног затвора од четири до 10 месеци, за које су се нагодили са тужилаштвом уз признање кривичног дела.

Тамара Богдановћ осуђена је на 10 месеци кућног затвора,  Милица Новаковић осам, Бојана Петровић четири месеца, а Никола Лепен и Дана Маневски на по шест месеци кућног затвора.

Оптужним предлогом Треће основно тужилаштво у Београду предложило је суду да Милић осуди на 10 година затвора због кривичног дела „тешко дело против безбедности јавног саобраћаја и кривичног дела „непружање помоћи повређеном у саобрај несрећи“ Тужилаштво је за његовог кума Весовића предложило казну од три године затвора за кривично дело у помагању починиоцу после извршења кривичног дела, за таксисту Јанковића девет месеци затвора због кривичног дела неотклањање опасности.

Милић је 7. септембра депортован из Кине, где се скривао док је био у бекству.

У оптужном предлогу наведено је да је Милић возио брзином од 110 километара на сат када је ударио Луку Јовановића 25. јула на београдском Бранковом мосту.

Весовић се терети да је крио Милића и помагао му након кривичног дела да сакрије ауто.

Возач „Пинк таксија“ Саша Јанковић оптужним предлогом терети што није пријавио да је дошло до удеса, иако је видео да је „кантримен“ остетио возило за које се сумња да је Милић возио у тренутку несреће пронађено, али је полиција утврдила да је реч о украденом аутомобилу и да иза тога стоји добро организована криминална група која је аутомобиле крала у иностранству, а потом их довозила у Србију.

Несрећа на  Бранковом мосту догодила се 25. јула, када се Лука Јовановић из града са пријатељима којима се на мосту покварила „лада“ и кад су изашли да је прегурају у зауставну траку, на њих је налетео „мини кантримен“.

Јовановић преминуо дан касније у Ургентном центру.

Новости

Можда ти се свиди

Оставите коментар