Почетна » Случај „Панта“, рејтинг и листа грочанских напредњака

Случај „Панта“, рејтинг и листа грочанских напредњака

од admin
0 коментар

 Тог дана управо је Миличко саопштио одбору СНС-а у Гроцкој, да ће носилац листе бити Драган Пантелић из Пудараца, познат по надимку Панта, власник ПДМ агрофруита.

Убрзо је кренула анкета „Стратеџик маркетинга“ на подручју ове Градске општине, наручена од стране СНС- а, са питањима која се тичу избора као и појединих имена познатих у свету политике. Међу тим именима, нашло се и име Драгана Пантелића.

Када је Миличковић саопштио својим члановима, првенствено координаторима да ће први на листи бити Панта, било је очигледно разочарење дела присутних, јер је он ново име у политици уопште, а оно су ти који су годинама у СНС- у.

Од тог доба, Пантелића је просто немогуће добити, а они који га познају кажу да се ретко јавља на телефон и познаницима. Разлог , можда, лежи у чињеници да Пантелић није неко ко би себе компромитовао у било којој сфери живота, па и у политици те сада је у недоумици да ли да прихвати тај позив СНС -а.

Многи чланови с којима смо разговарали кажу да је Панта добро решење, али да је питање да ли ће он успети да се избори са постојећим кадровским решењем напредњака у Гроцкој. Неки од њих кажу да ће сачекати још мало да се увере да ли ће странка коначно поставити Пантелића или ће се са овом папaјзанијом наставити. Те, ако се настави, дефинитивно ће се, како наводе, повући из странке. Како наводе наши извори, Пантелић ако прихвати да буде први на листи, то ће учинити само ако уз себе има људе од поверења, практично би он био тај који би одлучио о именима оних који ће се наћи на листи СНС-а. То многима, поготово актуелним координаторима не одговара, те се труде да по сваку цену остану на листи а Пантелића, евентуално, избаце из игре.

И док та папaзјаника и сукоб у грочанском табору напредњака траје, према незваничним информацијама, анкета која је спроведена на територији ГО Гроцка, а тиче се рејтинга напредњака, говори да је ова странка пала у процентима подршке.

Наиме, према тим информацијама, СНС на локалу има подршку 36 посто од оних који би изашли на изборе.

Верује се да је због те чињенице, Милосав Миличковић у току прошле недеље позвао на разговор готово све претенденте на место председника ОО СНС Гроцка, као и ГО Гроцка који би се нашли на листи на предстојећим изборима.

Међу познатим именима у СНС -у, као што су актуелни координатори, нашли су се и Дејан Влашковић, Горан Пекарски, итд.

Оно што је интересантно, међу онима који су били на разговору, а нису из СНС- а јесу Блажо Стојановић и Владан Зарић.

Према информацијама Жиг Инфа, а које су делимично потврдили и Стојановић и Зарић, повереник СНС-а Милосав Миличковић – Миличко имао је понуде испред СНС-а за њих понаособ. Наводно, барем како кажу Зарић и Стојановић они нису прихватили такве понуде. Истини на вољу, Зарић није потврдио да је имао такорећи понуда већ некакав, како он каже, неразумљив разговор те ништа и није прихватио.

Иначе, и Блажо Стојановић и Владан Зарић су бивши председници ГО Гроцка. Стојановић је председник удружења „Наш човек“, док Зарић још увек није познато у којој је странци. Зарић је недавно окупио поједине људе и кренуо у кампању, представљајући се да је испред СПАС-а Александра Шапића. Међутим, преговори, према сазнањима Жиг инфа, нису ишли у добром смеру за Зарића, те до озваничења СПАС-а Гроцка није ни дошло. Како тврде поједини чланови ове групације око Зарића, преговори су престали онда када им је тражено да СНС одреди одређен број људи који ће бити високо позиционирани на листи СПАС-а.

Све ове чињенице говоре да је СНС у Гроцкој у великом проблему, како у кадровском, тако и у сваком другом смислу. После дебакла са Драгољубом Симоновићем, бившим председником ГО Гроцка и ОО СНС-а, којем се суди као налогодавцу за паљење куће новинара нашег портала Милана Јовановића, напредњаци у Гроцкој уместо да прочисте своје редове, нашли су се све дубље у проблему јер су годинама уназад игнорисали ову приградску општину Београда. Сада покушавају да своје нечињење исправе, међутим оно је дало резултат такав да су они који су вредели или изашли из странке, или једноставно не желе да учествују са онима који су годинама уназад били раме уз раме са Симоновићем.

 

За Жиг Инфо :
Жељко Маторчевић

Можда ти се свиди

Оставите коментар