Почетна » Смењени Миленковић и Митић, полицајци који су открили Јовањицу

Смењени Миленковић и Митић, полицајци који су открили Јовањицу

од Други Пишу
1 коментар

Слободан Миленковић више није начелник Одељења београдске полиције за борбу против дрога и Душан Митић више није на челу оперативе, саопштено је из адвокатске канцеларије Томановић.

„Формалном одлуком Кабинета МУП-а распоређени су на друга радна места изван Одељења за борбу против дроге. Одлука политичког врха полиције је у суштини смена инспектора и представља пре свега директно спречавање даље истраге и провере оперативних сазнања која пројекат ‘Јовањица’ воде до центара моћи у нашој држави. Ова смена је и освета полицајцима и притисак пред долазеће сведочење“, наводи се у саопштењу канцеларије.

Како се наводи, смена инспектора је и „порука да ко не прихвати лажи центара моћи, губи професионалну и личну сигурност а добија јавне оптужбе, увреде, дискредитације, скупштинске и таблоидне хајке“.

„То су матрица и образац поступања који угрожавају цео друштвени и правни систем. Центри моћи сменом покушавају да, у вези криминалних деловања, лажирају садашњост и демонтирају прошлост, али Миленковић и Митић, заједно са великим бројем поштених полицајаца и лица од интегритета, смени неће дати будућност, јер су положили заклетву да ће служити грађанима Србије и зато ће се изборити са злоупотребама структура које су окупирале део наших институција“, додаје се у саопштењу.

Адвокатска канцеларија Томановић наводи и да ће „предузети сва правна средства пред домаћим али и међународним институцијама“.

Foto N1

Н1 Београд

Можда ти се свиди

1 коментар

Dr Miggyy август 29, 2023 - 07:09

AKO NIJE OVAKO, ONDA JE ONAKO KAKO KAŽE ON?

Inspektori MUP-a Slobodan Milenković i Dušan Mitić smenjeni su sa svojih funkcija i prebačeni na druge, izvan Odeljenja za borbu protiv droge. Oni su otkrili slučaj „Jovanjica“ gde se proizvodilo najviše marihuane u Evropi, kažu poznavaoci, a da su tu umešani tetkin zet, keramičar, rođaci vođe i mnogih visoko kotiranih kadrova, a samo je uhapšen vlasnik poljoprivrednog dobra i niko više. A zašto da hapse nevine, jer se strogo poštuje zakon, a koji i čiji, jedino oni koji su radili protiv droge su smenjeni, to su naravno zaslužili da otkriju ne poštovanje zakona i korišćenje droga (marihuana) po propisima kojih propisali nadležni. Koja dobrota za zemlju, neverovatno, a sada smenjuju ljude koji su radili po zakonu i nalogu nekih od optuženih, a nisu znali koji su interesi nalogodavaca. Pošteno odradili posao i oterani kao najveći neprijatelji zaštitnika odgajivača marihuane. To je opšti interes države(?) i izvršiteljima sledi nagrada, pare ili unapređenje u službi, a boraca protiv uzgajanja droge ko ih šiša (j*be?) kada ne znaju da procene interes nadležnih.

Понови

Оставите коментар