Почетна » Снимали сатирични спот на спортским теренима, прекинула их полиција – наоружана дугим цевима

Снимали сатирични спот на спортским теренима, прекинула их полиција – наоружана дугим цевима

од Други Пишу
0 коментар

Снимање сатиричног спота зрењанинског Покрета Промене у фокусу (ПУФ) у месту Ечка прекинула је полиција у панцирима и са шлемовима на главама, наоружана дугим цевима.

На Фејсбук страници Побуна Зрењанина објављен је видео на којем се види долазак полиције, као и особа која се представља као одговорна за одржавање терена. Та особа је, наводе из ПУФ-а, на веома бахат и непристојан начин у недељу прекинула снимање и захтевала да одмах напусте терен тврдећи да је реч о “приватној својини”.

Из Покрета ПУФ питају од када су јавни спортски терени намењени за спорт и рекреацију и остале активности грађана постали приватна својина.

Особа која је прекинула снимање позвала је полицију, која долази под пуном опремом, наводе у ПУФ-у и додају да је деловало као да су дошли на позив за разбијање организованих терористичких групација.

“Изгледа да у Републици Србији они који мисле другачије имају истоветан третман као и терористи”, наводе из ПУФ-а и додају да овај догађај представља апсолутни нонсенс у досадашњем поступању режима према опозиционим активистима.

Спот који су ПУФ-овци снимали био је посвећен селектору фудбалске репрезентације Драгану Сојковићу Пиксију. Из тог покрета мисле да тема спота нема везе са прекидањем, али наглашавају да су, како тврде, под сталном присмотром полиције.

Иначе, чланови Покрета ПУФ су након недавних локалних избора у Зрењанину, као део опозиционе коалиције Вода и слобода, постали одборници у градском парламенту.

 

Pobuna Zrenjanina/Printscreen

Н1 Београд

Можда ти се свиди

Оставите коментар