Почетна » СНП СЕЧЊА: Да ли је Република Србија, као кандидат за ЕУ, правна држава?

СНП СЕЧЊА: Да ли је Република Србија, као кандидат за ЕУ, правна држава?

од admin
0 коментар

Општински одбор Српске народне партије Сечањ поставља питање Влади Србије: Да ли су неки појединци, само зато што обављају јавне функције, ослобођени поштовања закона? Да ли је Република Србија правна држава, на прагу уласка у Европску унију, која се залаже за стриктно поштовање закона?. Да ли би у Европској унији, рецимо, у Мађарској, Чешкој или Немачкој, државни службеник 12 година бахато „арчио“ народни новац и притом био заштићен. Или би одмах, након реаговања Државног ревизора, аутоматски био ухапшен и процесуиран? Наравно да би био ухапшен и процесуиран. И то одмах. Не би било ни трунке неизвесности.

Општински одбор Српске народне партије Сечањ позива Владу Србије да због незаконитог трошења буџета ове општине хитно уведе привремени орган који ће у што краћем року расписати нове локалне изборе. Извештај Државне ревизорске институције (ДРИ) који је показао да је општина Сечањ апсолутни рекордер у Србији у ненаменском трошењу новца из локалне касе указује да власт, са председником Предрагом Милошевићем Карасијем на челу, више нема легитимитет да управља општином и новцем њених грађана.?? СНП подсећа да је више од половине општинског буџета, односно око 290 милиона динара, према извештају ДРИ, потрошено мимо законске процедуре.?? Скандалозно је да је поред расипања новца на неправилно расписане јавне набавке и трошења милиона динара за које не постоји никаква документација, општинска власт успела да, у овом до сада невиђеном „арчењу“ пара својих грађана, подели и 37 милиона динара невладиним организацијама и удружењима и то без расписивања јавних набавки.?? Зато постављамо питање, зашто уместо за ове и трошкове које су запослени у јавној управи направили у кафанама или као чланови бројних сумњивих „комисија“, новац није искоришћен за завршетак канализационе мреже или спортске сале коју грађани чекају годинама.?? Позивамо актуелну власт да израчуна колико је за протраћени новац могла да поправи локалних путева, обнови школа и вртића, помогне пољопривредника или социјално угрожених грађана.
Становницима Сечња треба омогућити да што пре, на новим изборима, добију власт која ће уместо што расипа њихов новац, домаћинским трошењем локалне касе довести нове инвеститоре, помоћи обнову напуштених села и побољшати квалитет живота у целој општини, наводи се у саопштењу ОО СНП-А Сечањ за Жиг Инфо.
ЕЖИ

Можда ти се свиди

Оставите коментар