Почетна » СНС ГРОЦКА 31. МАЈА НА МИТИНГ Да ли ће тог дана бити инаугурација за председника Александра Вучића?

СНС ГРОЦКА 31. МАЈА НА МИТИНГ Да ли ће тог дана бити инаугурација за председника Александра Вучића?

од admin
0 коментар

Према добро обавештеним изворима Жиг Инфа, ОО СНС-а Гроцка одредио је својим члановима квоту за попуњавање места у аутобусима који ће кренути за Београд 31. маја 2017. године.

Није саопштено на који скуп се иде, већ је само одређена квота или број места а полазак је у 9 часова широм ГО Гроцка. Претпоставља се да ће се на тај дан извршити инаугурација за председника Александра Вучића.

Подсетимо се, члан Председништва СНС-а Небојша Стефановић изјавио је да ће та странка на дан инаугурације изабраног председника Србије и лидера странке Александра Вучића организовати велики скуп којим ће обележити тај догађај.

Небојша Стефановић је то рекао Танјугу на питање да ли се зна датум инаугурације изабраног председника Александра Вучића и да ли ће СНС то на неки начин обележити, али није могао и да прецизира датум.

„Иако не знамо тачан дан инаугурације будућег председника Србије Александра Вучића, пријавили смо скупове за више датума у јуну, јер то је важан догађај за нашу странку“ рекао је Стефановић.

Заклетва у Скупштини

Председнику Томиславу Николићу мандат истиче 31. маја, када ће предати дужност Вучићу. Након тога следи полагање заклетве, инаугурација, као и консултације с представницима парламентарних партија и разговори о новом саставу Владе Србије и премијеру. Вучић ће ступити на дужност полагањем заклетве пред Скупштином Србије, а тог дана почиње и да му тече петогодишњи мандат.

– Заклињем се да ћу све своје снаге посветити очувању суверености и целине територије Републике Србије, укључујући и Косово и Метохију као њен саставни део, као и остваривању људских и мањинских права и слобода, поштовању и одбрани Устава и закона, очувању мира и благостања свих грађана Републике Србије и да ћу савесно и одговорно испуњавати све своје дужности.”

Многи медији спекулишу да ће инугурације се одржати око 20 јуна, а заказани су и протести појединих организација

Како су пренели извори Данаса из врха државе, иако 31. маја званично истиче мандат актуелног председника Србије, Томислава Николића, инаугурација Александра Вучића неће се одмах догодити.

„За сада је у плану да Вучић буде инаугурисан око 20. јуна“, пренели су извори Данаса.

Покрет „Седам захтева“ први је саопштио да ће организовати протест на дан инаугурације Александра Вучића.

– Власт намерно не жели да обзнани тачан дан и место инаугурације, јер зна да ћемо реаговати. Скуп ће највероватније бити одржан 31. маја, јер тада званично Томиславу Николићу истиче мандат. Но, уколико се инаугурација деси у наредних неколико дана јуна месеца, излазимо на улице тада – пише у саопштењу овог покрета, који је настао издвајањем из Протеста против диктатуре.

У покрету „Културом против диктатуре“, који се, такође, издвојио из Протеста против диктатуре, истичу за Данас да ће у данима који следе радикализовати свој протест.

– Наша група сматра да је 31. мај закаснели датум и да не желимо нови пети октобар, већ желимо да се боримо за народ. Спремамо радикализацију протеста а датум ћемо јавити ускоро. Овим путем позивамо све организације које су погођене системом, односно све оне које овај систем уништава да нам се придруже у радикализацији. Такође, упутићемо опозицији последњу шансу да стану иза свог народа и изађу са нама на улице и докажу да нису део система који нас уништава – кажу у „Културом против диктатуре“ за Данас.
За Жиг Инфо:

Жељко Маторчевић

Можда ти се свиди

Оставите коментар