Почетна » СНС оптужила уредницу РТС за политичко мешање у посао Тужилаштва

СНС оптужила уредницу РТС за политичко мешање у посао Тужилаштва

од admin
0 коментар

Српска напредна странка (СНС) оптужила је данас уредницу РТС-а Оливеру Ковачевић за „брутално политичко мешање“ у посао Тужилаштва и да „заступа интересе политичке странке“ која је хапсила и осуђивала власника дневног листа Курир.

– Брутално политичко мешање Оливере Ковачевић, једног од најмоћнијих уредника на РТС-у, у истражне радње које по налогу Тужилаштва, а у складу са законима Србије, предузима полиција, у најмању руку је скандалозо и показује да је СНС била апсолутно у праву када је изражавала сумњу у објективност и непристрасност појединих челника јавног сервиса – наводи се у саопштењу СНС.

Та партија реаговала је на изјаву Оливере Ковачевић дату раније данас листу „Курир“ да би било „разумно да су на информативни разговор позвани уредници и новинари Пинка, као и уредник Информера, а не само једна страна“.

– Верујем да се посао неће обавити селективно до краја. Мада не верујем да ће и ова афера добити било какав судски епилог – рекла је Оливера Ковачевић за Курир, чији су челни људи данас били на саслушању у полицији.

Покрет социјалиста: Нека Оливера Ковачевић напусти јавни сервис

Покрет социјалиста упитао је вечерас Оливеру Ковачевић по ком основу је себи узела за право да се меšша у истражžне радње које предузима МУП Србије и да изражžава сумњу у њихову непристрасност.

Срамно је да се као уредник јавног сервиса РТС, ставља на страну појединих таблоида и политичких партија.

– Као искусан новинар и уредник морала би знати да ово šто је данас учинила представља теšшко кршšење новинарског кодекса и етике. Оливера Ковачевић, уколико žжели да заступа интересе било које партије или интересне групације, нека достојанствено напусти јавни сервис, одрекне се сигурне дрžжавне зараде и политички се ангаžжује, уместо да на овај начин злоупотребљава свој положžај и брука новинарску професију – сматрају из Покрета социјалиста.

СНС је саопштио да неће и не жели да се меша у рад државних институција, али да има право да зна како се троши новац грађана Србије и с тим у вези поставио РТС-у питање – колика је месечна зарада Оливере Ковачевић и колико се новца узима од пореских обвезника Србије да би она „заступала интересе политичке странке која је и хапсила и осуђивала власника дневног листа Курир“, а данас би, додаје се, „да држи моралистичка предавања онима који ништа од тога нису урадили и који само желе да закони важе једнако за све“.

Бета, Тањуг/Блиц

Можда ти се свиди

Оставите коментар