Почетна » „СНС почео кампању скупљања капиларних гласова у Београду“

„СНС почео кампању скупљања капиларних гласова у Београду“

од Други Пишу
0 коментар

Потпредседница Градског одбора Странке слободе и правде (ССП) Београд рекла је да СНС почео скупљање капиларних гласова и у јавном предузећу „Београдске пијаце“.

„Прикупљање капиларних гласова међу закупцима тезги и запосленима у ‘Београдским пијацама’ уз уцене и претње је противзаконито и директор ‘Београдских пијаца’ Бојан Бајагић који се данас бави тим недозвољеним радњама ће одговарати у складу са законом“, изјавила је Ана Гођевац потпредседница београдског одбора ССП и додала да му то гарантују сви чланови правног тима Странке слободе и правде.

Она је додала да градске предузећа не смеју да буду игралишта за политичке игре.

„СНС мора да схвати да је странка, а не власник града. Малтретирање запослених у јавним предузећима, као и вршење притиска на гласаче и уцене, део су арсенала којим је СНС опстао на власти. О томе говоре и известаји ОДИХР-а, односно ОЕБС-а и неопходно је под хитно применити препоруке како би избори, за које се СНС спрема и ако не сме да каже када ће они бити, били нормални и легитимни“, навела је Гођевац у изјави.

Гођевац је позвала све запослене у „Београдским пијацама“, али и у свим другим предузећима где трпе уцене, да се јаве правном тиму Слободе и правде на телефон 063 8676 207 или на мејл pravnitim@ssp.rs.

„Свако ко уцењује запослене треба да зна да врши кривична дела принуде из члана 132 Кривичног законика за које је предвиђена казна затвора од три године; и/или злоупотрбе службеног положаја из члана 359 Кривичног законика за које је предвиђена казна затвора од пет година“, закључила је Ана Гођевац.

Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Нова.рс

Можда ти се свиди

Оставите коментар