Почетна » СНС раскинула коалицију са ЛСВ у Новом Саду

СНС раскинула коалицију са ЛСВ у Новом Саду

Јасно и једноставно

од Други Пишу
0 коментар

Градски одбор Српске напредне странке у Новом Саду раскинуо је градску коалицију са Лигом социјалдемократа Војводине.

Напредњаци су се у свом саопштењу захвалили ЛСВ на досадашњој сарадњи, наводећи да немају намеру да чекају да ЛСВ изабере ново руководство „у марту месецу, па да онда изађе из коалиције“.

„С обзиром на то да су јасно рекли да не желе више да буду део градске власти, овим путем желимо да им ‘прекратимо муке’ и да их обавестимо да ћемо на првој наредној седници Скупштине Града Новог Сада и формално кренути у измене унутар владајуће коалиције“, поручили су новосадски напредњаци.

Додају да СНС наставља даље „предано да ради за Нови Сад“, за шта је од грађана три пута узастопно добила убедљиво највећу подршку.

Председник ЛСВ Бојан Костреш најавио је јуче за агенцију Бета да ће та странка раскинути коалицију са СНС у Новом Саду након формирања новог градског одбора.

„Ситуација је веома јасна и једноставна – у марту су избори за градске и општинске одборе у ЛСВ. Од новоизабраног одбора у Новом Саду очекујем да раскине градску коалицију са СНС. Ко се буде оглушио у одлуку новоформираног одбора, биће искључен из ЛСВ“, поручио је Костреш.

 

Бета/Н1

Можда ти се свиди

Оставите коментар