Почетна » СНС се уселио у зграду Дневника, премијер се смеши с прозора

СНС се уселио у зграду Дневника, премијер се смеши с прозора

од admin
0 коментар

Локални одбор Српске напредне странке уселио се у зграду новосадског листа Дневник. Са прозора најстарије медијске куће у Војводини грађане гледа – премијер.

Иако постери са ликом Александра Вучића поручују да се та странка поноси својом новом адресом, у Српској напредној странци нису желели да коментаришу усељење.

Када смо тражили образложење од Српске напредне странке, нисмо добили никакав одговор. Миа Костић, одборница у Скупштини града и руководећа особа у страначким просторијама у Дневнику, само нам је кратко рекла да не жели да коментарише усељење.
Информације нисмо успели да добијемо ни од директора Дневника АД Светозара Карановића, који је на годишњем одмору, док нам је главни и одговорни уредник Драган Миливојевић најпре обећао разговор, а затим престао да се јавља на телефон.

Недим Сејдиновић из Независног друштва новинара Војводине сматра да чињеница да медиј и политичка странка деле просторије шаље недвосмислену поруку да се тај медиј налази отворено на страни власти.

“Може се рећи да сада зграда Дневника личи на сам лист Дневник, који је дефинитивно по својој уређивачкој политици изузетно близак власти. Оно што је исто тако страшно је да грађани Новог Сада и не виде ништа чудно у томе што се на згради Дневника налазе слике премијера и страначка обележја”, каже Сејдиновић.

Српска напредна странка се у згради Дневника налази већ месецима, али је њихов боравак постао видљив за јавност тек након стављања постера на прозоре. Они су један од неколико закупаца који изнајмљују пословни простор у Дневнику, али је због ћутања и газде и станара непознато под којим условима.

“Прво би било врло интересантно сазнати по којим ценама уопште СНС изнајмљује овај простор, који је највероватније у власништву Дневник холдинга, и да ли уопште плаћа те просторије… И то ће можда бацити светло на то зашто је била онако велика политичка фрка око преузимања Дневника од стране републике и града”, каже Сејдиновић.

Изнајмљивање пословног простора на оваквој локацији обично износи између 5 и 10 евра по квадратном метру. Ипак, питање је да ли се најам заиста и плаћа. Политичке странке које се једном домогну власти обично аутоматски по врло ниским ценама изнајмљују просторије које припадају граду, а тај закуп се продужава чак и ако оду у опозицију.

 

Аутор: Миодраг Совиљ Извор: N1

Можда ти се свиди

Оставите коментар