Почетна » СОЦИЈАЛИСТИ ИЗВЕСНО УЛАЗЕ У ВЛАДУ: Руси траже да СПС добије енергетику

СОЦИЈАЛИСТИ ИЗВЕСНО УЛАЗЕ У ВЛАДУ: Руси траже да СПС добије енергетику

од admin
0 коментар

Социјалисти ће готово сигурно бити и у саставу владе коју лидер СНС Александар Вучић саставља у другом узастопном мандату.

Према сазнањима, они конкуришу за одбрану, здравство, екологију и енергетику и највероватније ће добити прилику да у овим ресорима попуне три министарска места својим кадровима.

– Министарство енергетике је накнадно дошло на преговарачки сто, и то захваљујући везама социјалиста с Москвом. Уколико га освоје, министар ће остати Александар Антић, а Ивица Дачић би дошао на чело одбране. Треће министарско место за СПС још није сигурно, али ако га избоксују, социјалистима ће припасти или здравство или ново министарство екологије – открива извор близак преговорима.

СПС за ове ресоре већ има спремне кадрове, па саговорник каже да би на чело здравства ишла Славица Ђукић Дејановић, која је већ била министарка здравља, а да би за министра екологије конкурисали функционери СПС Горан Триван и Ивица Радовић.

Заменик председника СПС Александар Антић је кратко рекао да СПС још није разговарао с мандатором.

– Заиста никаквих разговора још није било ни о нашем евентуалном учешћу у влади, а камоли о кадровским решењима – изјавио је Антић.

Консултације о саставу нове владе мандатара Вучића почеће од недеље, након конституисања Скупштине Србије, јавио је синоћ РТС. Иако је било најављено да ти разговори почињу данас, први саговорници у седишту СНС очекују се од недеље.

 

Извор: Курир

Можда ти се свиди

Оставите коментар