Почетна » ПРЕДИЗБИРНЕ АКТИВНОСТИ: СПАС у Гроцкој, али за кога?

ПРЕДИЗБИРНЕ АКТИВНОСТИ: СПАС у Гроцкој, али за кога?

од admin
0 коментар
spaskaludjerica1

 Странка СПАС (пуно име Српски патриотски савез), Александра Шапића је једна од оних која ће изаћи на предстојеће изборе. Како је средином децембра прошле године саопштено, на изборној листи Српског патриотског савеза (СПАС) Александра Шапића, између осталих, биће новинар Ратко Дмитровић, бивши функционер Двери Владан Глишић и бивша радикалка  Марина Рагуш. Неке од оних који ће бити на листи СПАС и који ће, како је наведено у саопштењу, у јавности репрезентовати политику коју та странка заступа биће представљени на конференцији за новинаре. 

Што се тиче ГО Гроцка, није саопштено које је њен представник, међутим на друштвеној мрежи Фејсбук се појавила страница под називом „СПАС Александар Шапић- Гроцка“. Од недавно, ова страница је почела да дели објаве о активностима њихових представника по Гроцкој.

spaskaludjerica1

Подсетимо се, раније је Жиг инфо објавио информацију да је Владан Зарић, бивши председник Гроцке окупио двадесетак људи који планирају да се кандидују на будуће локалне изборе испред СПАС-а, Александра Шапића.

Да се оформио СПАС Александра Шапића, потврдио је Владан Зарић који је том приликом и изнео своје ставове, односно планове шта ће ова странка урадити уколико уђе у коалицију странка које ће формирати власт у Гроцкој.

-Та листа мора бити по квалитету другачија, јача од других. Да ли ћемо формирати власт са напредњацима, то зависи од људи који ће бити на другој страни, изјавио је тада Зарић за Жиг инфо.

Убрзо затим, Зарић је виђан са представницима власти у Гроцкој. Тако је један од „састанака“ одржан јуче на једној од пумпи у Лештанима, где је , поред Зарића виђен и Стефан Дилберовић. Поред њих је био и привредник из Лештана, познатији као „Меда“ који се појављује у на фотографији изнад.

А да ли заиста ови активисти представљају СПАС Александра Шапића, или је у питању превара?

Наиме, Жиг инфо је добио информације да Владан Зарић заправо није до ових окупљања уопште разговарао са председником странке Александром Шапићем о формирању Одбора у Гроцкој. Према тим информацијама, Зарић је са социјалистима Гроцке склопио договор да он представља СПАС, да би након избора заједно деловали у Скупштини Гроцке. Односно, склопљен је пакт да социјалисти и СПАС не улазе у власт у Гроцкој једни без других. Социјалисти и овако имају стабилно гласачко тело, те формирање СПАСА не би требало да утиче на смањење њиховог броја гласача. СПАС, генерално, може само да нашкоди напредњацима који су разочарани у своју странку и евентуално да придобије неке гласаче који су за бојкот. Заједнички збир на изборима за социјалисте и СПАС у том случају не би би занемарујући, већ би био такав да би они били итекако потребни за формирање већине. Постоји и могућност да Зарић изађе на изборе као ГГ СПАС- ГРОЦКА, или слично име које ће асоцирати на СПАС Александра Шапића. Раних 2000 година, Зарић је основао групу грађана „Снага грађана“ која је изузетно подсећала на Карићев „Покрет снаге Србије“, што је резултирало да ова Група грађана уђе у грочански парламент.

Напредњацима, пак, одговара да на изборима буде што више листа, како би приказали да на изборима има доста странака, те како бојкот није успео. Због тога, верује се, представници напредњака у Гроцкој имају састанак са Зарићем. Иначе, ово није први пут да Зарић разговара са напредњацима. Подсетимо се, крајем новембра 2019. године, Владан Зарић је виђен у кафићу испред зграде ГО Гроцка а са њим у друштву, како за столом тако и они који су се поздравили са њим, били су функционери СПС-а, као и представници владајућих структура Миленко Буквић, Спасоје Живановић и други. За суседним столом, седели су и представници опозиције, сарадници за време владавине ДОС-а, Немања Тодоровић и Ненад Панић.

 

У СПАСУ ЗВАНИЧНО НЕМАЈУ ОДГОВОР КО ЈЕ ЗАСТУПНИК ГРОЦКЕ

 

Како би проверили да ли је Владан Зарић заиста неко ко представља странку СПАС – Александра Шапић, званично нисмо добили одговор. . Наиме, обратили смо се Александру Шапићу преко „Твитер“ и „Инстаграм“ профила са питањем “ Да ли може да нам саопшти ко је представник СПАС-а у Гроцкој?“ На ово питање и после више дана нисмо добили одговор. У међувремену послали смо и званичан мејл са истим питањем, али одговора исто тако нема. Такође у овој странци немају ни одговор на питања грађана ко представља њихову странку у Гроцкој.

 

За Жиг инфо:
Жељко Маторчевић

 

 

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар