Почетна » Списак градова и општина у којима ће 17. децембра бити одржани ванредни избори

Списак градова и општина у којима ће 17. децембра бити одржани ванредни избори

од Други Пишу
0 коментар

Ванредни локални избори биће одржани 17. децембра у 66 градова и општина, сазнаје Н1 из извора из власти.

На списку у који је Н1 имао увид наведени су све локалне самоуправе у којима су градоначелници и председници општина поднели оставке, чиме је створена законска могућност да буду расписани превремени избори.

Да би Влада Србије распустила локалну скупштину, неопходно је да у року од месец дана не буде изабран нови градоначелник или председник општине.

Председник Народне скупштине затим добија рок од два месеца да распише изборе за одборнике, што може учинити већ првог дана након ступања на снагу одлуке о распуштању локалног парламента. Од дана расписивања избора до дана гласања не може проћи мање од 45 ни више од 60 дана, што је време остављено за изборну кампању.

Портал Н1 је још 5. септембра објавио информацију добијену из извора блиског руководству Српске напредне странке да је председник Србије и донедавни лидер СНС Александар Вучић донео одлуку да ванредни парламентарни избори буду одржани у децембру.

„Није искључено да у истом термину буду одржани и локални избори у појединим градовима и општинама за које се процени да могу да се добију, а можда чак и у свим. О томе ће се одлучивати наредних дана, јер још има довољно времена да се испоштују законски рокови за одржавање ванредних избора на локалу до краја године“, истакао је тада саговорник Н1.

Foto Nova.rs/Vesna Lalić

Н1 Београд

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар