Почетна » СПС објавио имена министара у новој влади, Дачићу три функције

СПС објавио имена министара у новој влади, Дачићу три функције

Пет министарстава

од Други Пишу
0 коментар

Председништво Социјалистичке партије Србије једногласно је прихватило договор који је лидер социјалиста Ивица Дачић постигао са председником Српске напредне странке Александром Вучићем о саставу нове Владе.

Социјалисти су на Председништву прихватили да Бранко Ружић буде министар просвете, Ивица Дачић министар спољних послова и шеф Бироа за координацију служби безбедности. Он ће истовремено бити и први потпредседник владе. На основу договора са Драганом Марковићем Палмом, заменик председника Јединствене Србије Раде Баста требало би да буде министар за привреду.

СПС ће у новој влади имати и два министра без портфеља – Новицу Тончева који ће бити задужен за развој неразвијених општина и Ђорђа Милићевића, за којег ће накнадно бити договорен ресор.

Дачић је рекао и да ће, пошто је сада он председник посланичког клуба СПС, а његов заменик Ђорђе Милићевић, ако постану чланови владе, Снежана Пауновић бити нови шеф посланичког клуба.

Упитан да ли ће Душан Бајатовић и даље бити директор Србијагаса, Дачић наводи да се о томе није постављало питање, да то није била тема разговора, али да то остаје као предлог.

Он је нагласио да са Вучићем коалиција око СПС сарађује 10 година и да мисли да је Србија постигла велике искораке ка ЕУ у готово свим сегментима.

„Велика је предност овог времена изразита политичка стабилност која је предуслов за остварење било каквих циљева и у најбољем интересу Србије и српског народа је да наша сарадња буде настављена у наредном периоду“, рекао је Дачић о сарадњи с Вучићем.

 

Димитрије Ђурић, Н1

Можда ти се свиди

Оставите коментар