Почетна » Спутњик: Кондолиза Рајс специјални изасланик САД за Балкан?

Спутњик: Кондолиза Рајс специјални изасланик САД за Балкан?

од admin
0 коментар

Наводи се да је „инсистирање Косова на учешћу Америке у дијалогу између Београда и Приштине само врх леденог брега у плановима које САД имају за Западни Балкан“ и да је „у средишту приче не само укључивање Америке у бриселске преговоре, већ и оживљавање и инсталација идеје, која је пре неколико година потекла из Вашингтона, о именовању њиховог специјалног изасланика за Балкан“.

Према сазнањима Спутњика, сада је „главни кандидат за ту позицију Кондолиза Рајс“, а извор наводи да је „циљ јасан: америчка ‘контрола’ Русије путем њихове ‘чврсте руке’ на Косову и у Босни и Херцеговини, а све преко леђа Србије“.

Овај извор је изнео тврдњу да „Америка не жели да се меша директно у преговоре“ и да је „њен циљ да фактички надгледа завршни процес у вези са Косовом, али и да реши питање БиХ, пре свега због политичких процеса у Републици Српској“.

„Избор Кондолизе Рајс за новог ‘играча’ за Балкан задовољио би и демократе и републиканце у Америци, а додатни поен јој је то што важи и за доброг познаваоца Русије“, оценио је саговорник Спутњика.

RTS.RS! Izvor vesti

Можда ти се свиди

Оставите коментар