Почетна » СРАМ ВАС БИЛО! Деца са посебним потребама остала без аутобуса! Места им заузели СНС чланови и кренули на славу!

СРАМ ВАС БИЛО! Деца са посебним потребама остала без аутобуса! Места им заузели СНС чланови и кренули на славу!

од admin
0 коментар

Деца из Дневног боравка за особе са сметњама у развоју остала су у петак без организованог повратка кући јер је возач Градске управе, задужен за њихов превоз, био ангажован да тројицу ваљевских функционера, чланова СНС, вози на славу Општине Коцељева.

Укупно 21 корисник Дневног боравка, који се налази у приградском насељу Попучке, неколико километара од центра града, није у петак могао да се врати кућама организованим превозом, комбијем Градске управе, који је остао паркиран на паркингу испред зграде Скупштине, пошто тим возилом није имао ко да управља!

– Наша деца су регуларно довезена у Дневни боравак у петак јутро и око 15 часова, као и обично, очекивали смо долазак комбија по њих, али се нико није појавио. Родитеље смо морали да обавестимо да комбија нема, неки од њих су лично дошли по своју децу, али је један број деце са посебним потребама, чији су родитељи били онемогућени, морао да буде враћем таксијем до града – кажу у Удружењу „Наши снови“ које у Дневном боравку брине о деци са сметњама у развоју.

Возач који је те малишане у петак јутро довезао у Дневни боравак, наиме, по свом налогу је пут, другим градским комбијем, наставио ка Ивањици, где се упутио по младе Ваљевце, учеснике Летње школе математике, па није ни могао да дође у заказано време у Попучке. Уместо њега, како сазнаје „Блиц“, по децу са посебним потребама је требао да дође возач градоначелника који је, иначе, на годишњем одмору, али је био договор да се, у случају спречености колега, одазове позиву да превози децу до или из Дневног боравка.

– Међутим, том возачу је помоћник градоначелника Мирослав Пимић (СНС) наложио да дође у управу, узме службену „шкоду суперб“ и њега, другог помоћника градоначелника Сашу Симића и члана Градског већа Андру Савчића, такође кадрове СНС, вози на славу Општине Коцељева, где је на власти такође СНС.

Претпостављена возачу, начелница Одељења за заједничке послове Соња Васиљевић није ни знала где се налази возач градоначелника, када је чула да постоји проблем са превозом деце са посебним потребама га је позвала, да би јој он рекао да је у Коцељеви и да не зна када ће поћи за Ваљево, пошто се функционери, које је довезао, налазе на слави – прича поуздани извор „Блица“ из Градске управе додајући да ниједан функционер Града, сем градначелника Слободана Гвозденовића (СНС) који је такође на одмору, нема право на личног возача и тај аутомобил.

Пошто су друга два службена возача Градске управе са Д категоријом на боловању и пошто је тад постало да малишани из Дневног боравка неће имати организован превоз до центра града, начелник Градске управе позвао је Удружење „Наши снови“ и упутио им извињење.

 

(Еспресо.рс/ Блиц)

Можда ти се свиди

Оставите коментар