Почетна » СРАМОТА Краљево: Норвешка дала 50.000 евра за заштитни бедем, извођач га лоше урадо и већ се срушио!

СРАМОТА Краљево: Норвешка дала 50.000 евра за заштитни бедем, извођач га лоше урадо и већ се срушио!

од admin
0 коментар

Део бедема на реци Рибници, чија је изграђна требало трајно да зашти куће на обали однела набујала река десет пута мања од прошлогодишњих, јер је предузеће „Западна Морава“ из Краљева посао урадила лоше

КРАЉЕВО – Део бедема на реци Рибници, чија је изграђна требало трајно да зашти куће на обали, а за чију изградњу је Влада Норвешке донирала 50.000 евра, однела је набујала река, десет пута мања од прошлогодишњих, јер је предузеће „Западна Морава“ из Краљева посао урадила лоше и мораће о свом трошку да га поправи.

Део бедема срушио се пошто је порастао водостај Рибнице који га је поткопао и урушио свега неколико месеци након што је његов завршетак свечано представљен делегацији Норвешке.

Министар за капиталне инвестиције Велимир Илић је приликом обиласка подручја Краљева рекао да је бедем јако лоше урађен, да извођач радова мора да одговара и да га о свом трошку доведе у исправно стање.

„Срамота је да донацију коју смо добили од Норвежана нисмо утрошили како је било намењено. Срамота је да је бедем који је тек изграђен већ пао. Радови су изведени крајње лаички, неквалитетно и то је брука за Србију“, рекао је тада Илић за Тањуг.

Илић каже да је бедем само естетски урађен и да ће због тога послати инспекцију да констатује пропусте.

„Видети да нешто што је пре пар месеци урађено постане руина после воде која је десет пута мања од прошлогодишњих, мајских, права је брука за Србију“, рекао је Илић.

Градоначелник Краљева Томислав Илић рекао је Тањугу да је извођач радова било предузеће „Западна Морава“ из Краљева и да ће им наложити да што пре бедем на Рибници доведу у исправно стање.

„Овај попуст је брука за ово предузеће. Надам се да ће поправити, да се то више неће понављати и да ће беем бити хитно саниран“, рекао је градоначелник Илић.

Набујала Рибница је поткопавањем обале прошле године угрозила десетак оближњих домаћинстава, па је уређење њеног корита и обале било означено као приоритет.

Новости

Можда ти се свиди

Оставите коментар