Почетна » Србија Центар: Корупција је мутирала друштво, Градска управа не сме да буде супротстављена интересима грађана

Србија Центар: Корупција је мутирала друштво, Градска управа не сме да буде супротстављена интересима грађана

од Други Пишу
0 коментар

Борба да Београд постане лепше и хуманије место мора да се одвија стално, из дана у дан, а не само током изборне кампање. Нажалост, живимо у времену које карактерише атомизација, апатија и повлачење пред проблемима којима смо окружени. Актуелна власт искључила је грађане из планирања развоја града, а урбанистички планови праве се према интересима сумњивог капитала блиског СНС – СПС коалицији. Чак су и линије будућег метроа, као највећег инфраструктурног пројекта, стављене у њихову функцију. Све заједно то чини свакодневни живот обичних људи све тежим, од саобраћаја до недостатка канализације, вртића, школа или домова здравља.

Док осећај солидарности нестаје корупција је мутирала друштво. Све већи број грађана доживљава органе власти као засебно тело одвојено и супротставаљено њиховој вољи и најосновнијим интересима.
Овакво стање мора да се промени. Желимо да подстакнемо грађански активизам, да убудуће контакти са грађанима буду што непосреднији и чешћи.

Да са својим комшијама, пријатељима, суграђанима можемо да попричамо о најразличитијим проблемима и да сагледамо начин како да их решавамо. Али исто тако да чујемо и њихове иницијативе и сугестије како да се побољшају многи апсекти живота у главном граду.

Значај двосмерне комуникације је незамењив. Једна од основа наше политике је повећање међусобног поверења и разумевања. Како би се олакшала комуникација са грађанима око стратешких питања, Градска управа би требало да добије одвојену Канцеларију, чији би задатак био да све предлоге и иницијативе грађанских удружења и организација, али и појединаца, за побољшање услова живота прослеђује надлежним градским службама, тражи од њих одговоре и потом обавештава предлагаче о исходу њихових захтева у најкраћем могућем року. Једино заједно можемо да учинимо да Београд буде удобно и сигурно место за живот!

Можда ти се свиди

Оставите коментар