Почетна » Србија центар-СРЦЕ: ВЛАДА ПЛАНИРА ДА ОБЕСМИСЛИ САВЕТ ЗА БОРБУ ПРОТИВ КОРУПЦИЈЕ

Србија центар-СРЦЕ: ВЛАДА ПЛАНИРА ДА ОБЕСМИСЛИ САВЕТ ЗА БОРБУ ПРОТИВ КОРУПЦИЈЕ

од Други Пишу
0 коментар

Новом Националном стратегијом за сузбијање корупције (2023-2028) Влада Србије планира да додатно обесмисли Савет за борбу против корупције, као најстарије антикорупцијско тело. Наведена стратегија предвиђа измену статута Савета путем које ће нестручни и режимски подобни кадрови постати чланови Савета.

Доносиоци нове антикорупцијске стратегије инсистирају на чвршћем повезивању Владе и Савета у циљу успешне борбе против корупције. Дакле, Стратегија треба да буде мост између Владе и њеног саветодавног тела, што је само по себи апсурдно. Ако истински жели, Влада увек може да кадровски и финансијски „ојача“ своје саветодавно тело и за то јој не требају никакве стратегије.

Корумпираној власти је постојећи Савет за борбу против корупције трн у оку јер годинама извештава о системској корупцији, о чему би власт да ћути. Влада би најрадије укинула ово тело основано у Ђинђићево време али је брине реакција међународне заједнице. Ако се усвоји нова антикорупцијска стратегија, Савет за борбу против корупције постојаће само на папиру и служиће за лажно приказивање међународној заједници. Највише ће изгубити грађани који ће остати ускраћени за сазнања о системској корупцији.

Ресорни одбор за антикорупцију, странка Србија центар

Можда ти се свиди

Оставите коментар